Agresorul lui Galamaz: „Regret enorm! Nu sunt un pericol public“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Tribunalul Prahova au respins, miercuri, cererea lui Dragoş Enache de a fi eliberat. Procurorii au spus că acesta reprezintă pericol social. Tânărul a spus că regretă fapta şi că nu-şi dă seama ce a fost în capul său în acele momente

Huliganul ploieştean, „drogat" cu Ketonal?

Tânărul de 25 de ani care l-a atacat pe George Galamaz s-a prezentat miercuri la Tribunalul Prahova, pentru judecarea recursului depus, prin care ceruse suspendarea arestării preventive şi înlocuirea cu interdicţia de a părăsi localitatea. Dragoş Enache şi avocata acestuia au încercat să demonstreze că ploieşteanul nu reprezină un pericol public. Apărătorul a spus că Enache este în continuare angajat, este student în anul III la o facultate cu profil economic din cadrul Universităţii Spiru Haret şi are nevoier să stea în libertate pentru a fi alături de tatăl său, care are probleme medicale. Avocata a depus o adeverinţă de la serviciu şi una privind starea tatălui, care, potrivit apropiaţiilor, are probleme cu inima.

„Regret fapta şi doresc să-mi acordaţi posibilitatea de a fi în libertate, pentru că nu sunt un pericol public. Tatăl meu este bolnav", i-a spus Dragoş Enache judecătoarei.

„Fapta este recunoscută. Un moment de necunoştinţă l-a adus în faţa magistraţilor. M-am uitat la televizor şi m-am îngrozit. I s-a zugrăvit un portret moral care nu-l reprezintă. Este o persoană fără antecedente penale. Nici el nu-şi explică ceea ce l-a determinat. El este un suporter înfocat al echipei Petrolul. A fost supărat, i s-a părut că acel «11 metri» a fost acordat pe nedrept. Adrenalina de pe stadion l-a determinat să facă acest gest necugetat. Probatoriile nu au stabilit că era sub influenţa băuturilor alcoolice sau că ar fi consumat substanţe interzise. Nu există nicio dovadă la dosar. Dacă era vorba de droguri, vă daţi seama că procurorii ar fi încadrat fapta la altă infracţiune. El a recunoscut că a băut trei beri", a declarat avocata acestuia, Magdalena Stasie.

Anchetatorii au argumentat, însă, contrariul. Procurorul Gabriela Dobre a precizat că pericolul public este dat de gravitatea faptei comise în faţa a aproape 14.000 de oameni. De asemenea, ea a argumentat că agresorul a intrat pe teren ştiind că la stadion sunt forţe de ordine, practic sfidând organele de ordine publică şi instituţiile de stat.

Tatăl lui Dragoş a fost prezent miercuri în sală, însă a evitat să discute cu presa, invocând problemele medicale. El i-a transmis, însă, avocatei, că-şi doreşte să ia legătura cu fotbalistul lovit şi scuipat, încercând să mai repare, pe cât posibil, ce-a făcut băiatul său. Citiţi AICI mai multe amănunte despre această intenţie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite