Africa de Sud a câştigat grupa D, Samoa se plânge de arbitraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samoanii s-au ţinut tare în meciul cu Africa de Sud * Foto: Reuters
Samoanii s-au ţinut tare în meciul cu Africa de Sud * Foto: Reuters

Nicio surpriză în meciul pe care Africa de Sud l-a disputat cu Samoa. Campionii mondiali au marcat singurul lor eseu din aceasta întâlnire prin Bryan Habana, în minutul 9. Sud-africanii au câştigat cu 13-5 şi au terminat pe primul loc în grupa D şi îi vor înfrunta pe australieni în sferturile de finală.

Antrenorul Africii de Sud, Peter de Villiers, a declarat după meci: "A fost o foarte bună pregătire pentru noi. Sunt mulţumit de ceea ce s-a întâmplat. Vom întâlni, probabil, echipe la fel de fizice decât aceasta. S-a jucat un rugby complet în prima repriză. După pauză, apărarea noastră nu a căzut niciodată. Toate echipele care vor fi în sferturile de finală sunt foarte bune".

O analiză asemănătoare a făcut şi Victor Matfield, doar că acesta s-a referit şi la meciul următor: "Australia (n.r. - posibilul adversar din sferturi) va fi o altă încercare. Ea are un alt stil, însă eu am încredere în sistemul nostru defensiv".

Învinşi la o diferenţă minimă (5-13), samoanii au avut un motiv de supărare, el fiind exprimat de talonerul şi, totodată, căpitanul Mahonri Schwalger: "Arbitrul a fost dur cu noi. Unele decizii ne-ar fi permis să marcăm mai multe puncte. Ei (n.r. - sud-africanii) au pus toate baloanele noastre la pământ. N-a fost echitabil. Nu am putut rivaliza cu ei. A fost (n.r. - un arbitraj) în sens unic. Nu am avut ce face". Întrebat ce crede despre eliminarea definitivă a fundaşului Paul Williams, cu zece minute înainte de final, pentru o lovitură în faţa lui Heinrich Brussow, Schwalger a spus că "a fost o comedie... El nu avea nimic, însă arbitrul a decis să-i arate cartonaşul roşu". Talonerul s-a declarat dezamăgit de rezultat, dar foarte mândru de colegii lui.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite