Adrian Mutu a vorbit deja cu selecţionerul despre Euro 2016. Ce i-a transmis Anghel Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu
Adrian Mutu

Întors în campionatul românesc pentru a-l convinge pe Anghel Iordănescu că merită să joace la Euro 2016, „Briliantul” a acceptat ca ASA să-i plătească salariile abia în iunie.

Având deja două turnee finale în palmares, Euro 2000 şi Euro 2008, Adrian Mutu este decis să facă orice sacrificiu pentru a-l bifa în 2016 şi pe cel de-al treilea.

„Briliantul” are în prezent 77 de prezenţe în tricoul României şi 35 de goluri înscrise, fiind, împreună cu Gheorghe Hagi, cel mai bun marcator din istoria naţionalei. Pe lângă faptul că o revenire în lotul primei reprezetative i-ar da ocazia să-l depăşească pe „Rege”, Adrian Mutu ar putea deveni totodată, la cei 37 de ani pe care i-a împlinit pe 8 ianuarie, cel mai vârstnic fotbalist care a reprezentat vreodată România la un turneu final. Până acum, recordul îi aparţine lui Miodrag Belodedici, care a făcut parte, la 36 de ani, din lotul României la Euro 2000.

Grigoraş a aflat de la ziarişti că vine Mutu

Deşi a fost în discuţii şi cu alte echipe, Mutu a decis până la urmă să evolueze până la finele acestui sezon la vicecampioana ASA Târgu-Mureş. Ba chiar a acceptat să fie plătit abia în luna iunie, deşi sezonul se va termina pe 7 mai. „Ţinem să-i mulţumim lui Adrian Mutu, pentru acceptul de a evolua în tricoul formaţiei ASA Târgu-Mureş în partea a doua a campionatului. Pe lângă faptul că e un jucător de valoare, a demonstrat că este şi un adevărat caracter. El a fost de acord ca drepturile salariale cuvenite pentru această perioadă să fie achitate de către clubul nostru în luna iunie, la încasarea drepturilor TV”, au notat şefii clubului ardelean într-un comunicat. „Mutu este un jucător care are valoarea să prindă Euro, iar eu vă pot spune că am să fac tot ce depinde de mine să-l ajut”, a declarat şi antrenorul Petre Grigoraş, care a aflat însă de la ziarişti faptul că preşedintele Bogdan Mara l-a convins pe Adrian Mutu să joace la Târgu-Mureş.

„Joc până la 43 de ani”

„Briliantul”, care a intrat deja în Top 5 al celor mai bătrâni jucători din Liga I, a evoluat în carieră pentru echipele FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploieşti şi Pune City. „Aş minţi dacă as spune că Euro nu e un obiectiv mare pe care îl am. Am vorbit cu domnul Iordănescu, aşteaptă să mă vadă şi apoi va decide dacă pot reveni la echipa naţională.  Cine ştie ce va fi apoi, poate am să joc până la 43 de ani. Sunt în discuţii din nou cu cei din India”, a spus Mutu.

Cei mai bătrâni jucători din Liga I

Daniel Pancu 17.08.1977 FC Voluntari
Ousmane N’Doye 21.03.1978 ASA Tg. Mureş
Dinu Todoran 08.09.1978 FC Voluntari
Dumitru Hotoboc  23.12.1978 CSMS Iaşi
Adrian Mutu 08.01.1979 ASA Tg. Mureş

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite