Adevărul Live - mesaj către politicieni: Lăsaţi-o în pace pe Simona Halep!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a ajuns în finala de la Roland Garros FOTO Reuters
Simona Halep a ajuns în finala de la Roland Garros FOTO Reuters

Trăim vremuri tulburi, în care nu mai ştim în cine să îndrăznim să avem încredere, în care ne temem de propriile noastre decizii, de ziua de mâine, de război, de semenii noştri. Poate mai mult ca niciodată aveam nevoie de o Simona Halep. De o copilă de 22 de ani care a reuşit, prin muncă şi prin sacrificii, să ne dea tuturor o lecţie: a unit ceea ce politicienii au dezbinat ani la rând, a unit România.

Joi seară, România a încetat, brusc, să însemne doar romi, hoţi, imigranţi nedoriţi în ţările unei Europe unite. O tânără de 22 de ani a câştigat, în câteva zeci de minute, respectul celor care, deunăzi, ne arătau cu degetul. A făcut-o cinstit, prin multă muncă şi prin multă dăruire.


Tocmai din acest motiv, a cam venit momentul ca politicienii noştri să dea dovadă de bun-simţ şi să stea deoparte. De Simona, de munca ei, de forţa ei şi de voinţa ei de a învinge. Şi de noi toţi, cei care am trăit cu sufletul la gură fiecare moment al bătăliei pe care, joi seară, sportiva a dus-o la bun sfârşit în aplauzele lumii întregi. Ar fi trist să asistăm la scene în care feţe cunoscute din sfera politicului să pozeze alături de sportiva noastră. Şi ar fi trist ca aceste persoane să se folosească de imaginea unei tinere care a reuşit să câştige respectul întregii lumi doar pentru a-şi retuşa, pe ici, pe colo, propriile imagini.

   

Sâmbătă urmează un meci greu. Halep o va întâlni în finala de la Roland Garros pe Maria Şarapova. Şi vrem să îi ţinem pumnii Simonei aşa cum simţim noi, nu aşa cum există pericolul de a ne dicta alţii!

România se va bate, iată, cu Rusia, iar semnificaţiile acestui meci, precum şi reuşita sportivei de joi seară, în semifinală, au fost dezbătute, vineri dimineaţă, la Adevărul Live, de redactorul-şef „Adevărul“, Dan Marinescu, de redactorul-şef adjunct Călin Nicolescu şi de jurnalistul Ion M. Ioniţă, alături de cititorii www.adevarul.ro.

   

Călin Nicolescu: Politicienii ştiu foarte bine să profite de astfel de situaţii, de rezultatele sportivilor. E un pericol real, fiindcă s-a mai întâmplat. Avem nenumărate cazuri. Sper să nu se întâmple, dar mă aştept să se întâmple.

Ion M. Ioniţă: Simona Halep devine superstar la nivel mondial şi asta atrage. Datorită Simonei Halep se va vorbi altfel despre România. Pentru politicienii români e o mana cerească să-şi asocieze imaginea cu o sportivă de talia Simonei Halep, mai ales că suntem deja şi în campanie electorală. Totuşi, Halep e mai retrasă şi va fi greu ca cineva să-şi facă o campanie electorală pe spinarea ei.

Ion M. Ioniţă: Sunt curios cine va comenta meciul la Antena 3. Simona e dezinteresată de jocurile politice. S-a ridicat pe munca ei şi nu are datorii la nimeni.

   

Dan Marinescu: Sigur că ar fi o mare performanţă dacă Halep va câştiga Roland Garros, dar şi dacă va pierde, un eventual eşec n-ar trebui să o afecteze prea tare. Are doar 22 de ani.

Ion M. Ioniţă: E posibil ca nişte oameni politici să încerce să fie în tribună, sâmbătă, pentru ca lumea să-i vadă acolo, alături de Halep. Ar fi o greşeală. Oamenii vor realiza că aceşti politicieni s-au dus acolo ca să profite şi să iasă în faţă.

   

Călin Nicolescu: Sunt nişte cetăţeni care „înghit“ orice. E foarte posibil însă ca oamenii care nu se încadrează în această categorie să fie iritaţi de încercările politicienilor de a-şi asocia imaginea cu Simona Halep.

Dan Marinescu:  Le transmit politicienilor: lăsaţi-o pe Simona Halep în pace! Vom publica în ziarul „Adevărul“ o listă a ruşinii, cu numele celor care au încercat să-şi facă o campanie electorală pe spinarea Simonei. 

Simona Halep FOTO Reuters


Simona Halep, joi seară, după ce a intrat în finala de la Roland Garros FOTO Reuters

Citeşte şi 

Simona Halep e în finală la Roland Garros! Ce performanţă incredibilă a egalat românca după 34 de ani

În copilărie, Halep juca la fel de bine fotbal precum tenis. Imagini de colecţie cu Simona alături de un mare fotbalist

Presa internaţională o laudă pe Halep: „Românca a oferit o demonstraţie de măiestrie tactică!“

Prima declaraţie a Simonei Halep, după calificarea, în premieră, în finala de la Roland Garros

Victoria lui Halep a însufleţit România

Simona Halep, lăudată de presa franceză: este „copleşitoare” şi „stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva”

Hagi şi Ţiriac o laudă pe Halep, după calificarea în finala de la Roland Garros: "Zi de zi e mai bună, ne mândrim cu ea!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite