A jucat contra lui Messi, iar acum vrea să facă furori în România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jhon Steven Mondragon, primul din stânga, a fost adversarul lui Messi
Jhon Steven Mondragon, primul din stânga, a fost adversarul lui Messi

Jhon Steven Mondragon, fundaşul celor de la FC Buzău care a evoluat pentru Osasuna în La Liga, este înnebunit după mici şi ciorbele moldoveneşti.

La 26 de ani, fundaşul columbian cu paşaport spaniol Jhon Steven Mondragon a acceptat provocarea de a semna cu FC Buzău pentru a ajuta echipa pregătită de Cristi Pustai în lupta pentru promovarea în Liga 1.

” Este un proiect nou din viaţa mea. Cred că există şansa să am un an bun aici, la Buzău, alături de echipa mea. Am avut deja două meciuri, fără rezultate pozitive, dar cred că avem o echipă bună pentru a îmbunătăţi performanţele. Am venit cu dorinţa de a obţine accederea în play-off, acesta este obiectivul meu. Mai presus de orice, îmi propun să adun multe minute de joc, pentru a putea contribui cu experienţa mea pentru cei de aici, din Buzău, şi să las o impresie bună în echipă. Vin cu o mentalitate pozitivă, avem jucători de valoare şi putem obţine rezultate foarte bune. Îmi doresc să fim în prima ligă” - Jhon Steven Mondragon, fundaş FC Buzău.

Experienţă acumulată în La Liga

Sud-americanul are în CV un sezon petrecut în campionatul spaniol, la Osasuna, şi două goluri marcate în Primera.    

”Am jucat cinci meciuri în Primera Division (nr. Prima ligă din Spania). Evident, pentru mine a fost o experienţă incredibilă să joc împotriva celor mai buni jucători din La Liga. Chiar dacă au fost doar cinci meciuri, am învăţat multe, am văzut care este nivelul jucătorilor, unul foarte, foarte ridicat. Această experienţă m-a ajutat să mă maturizez ca jucător. Am văzut cum se antrenează, cum se protejează jucătorii, pentru că La Liga este cel mai bun campionat din lume şi am avut multe de învăţat acolo, iar experienţa asta pe care am adus-o cu mine la Buzău mă face să cred că pot să ajut aici”, a rememorat fundaşul celor de la FC Buzău.

În plus, apărătorul s-a duelat cu cel mai bun jucător al planetei, Messi, pe care l-a avut adversar direct şi îşi aminteşte cu plăcere de duelul cu acesta. ”A fost o experienţă incredibilă să joc împotriva lui, dar a fost şi foarte dificil, pentru că, în mod evident, face diferenţa. Îl urmărim la televizor, dar nu e acelaşi lucru ca atunci când îl ai adversar pe teren şi vezi cine e Messi, de fapt”

”Columbienii seamănă cu românii”

Deşi este plecat la mare distanţă de casă, Mondragon mărturiseşte că se simte bine în ţara noastră pentru că oamenii sunt calzi şi ospitalieri.”Îmi place cum mă simt aici, îmi plac oamenii pentru că sunt foarte deschişi, cred că se aseamănă cu spaniolii. Eu sunt columbian, dar noi, columbienii, suntem foarte amabili, foarte veseli, iar oamenii de aici sunt practic la fel. Mă simt bine, mă simt ca şi cum aş fi acasă, de aceea vreau să continui aici, pentru că mă simt foarte comod, iar când te afli într-un loc în care te simţi bine şi eşti tratat bine, cred că e un loc în care trebuie să rămâi”, susţine Jhon Steven Mondragon.

Înnebunit după mici şi tatuaje

Ajuns în România prima dată anul trecut, când a semnat cu Petrolul, fotnalistul spune că a prins rapid gustul preparatelor gastronomice de la noi şi declară că este înnebunit după tatuaje. "Îmi plac mult micii, supa cu carne de porc. Îmi place mâncarea românească. Îmi plac foarte mult tatuajele. Nici nu ştiu câte sunt în total. Am pe corp, pe piept, pe picioare. Toate semnifică ceva, pe toate mi le-am făcut într-un moment deosebit. Am câteva pe care mi le-am făcut când am debutat în Primera Division. Mă mândresc cu ele şi îmi place să am viaţa marcată pe braţe”.

Mondragon spune că se consideră un tip liniştit şi mărturiseşte că petrece mult timp singur, în casă. ”De obicei, după-amiaza merg la sala de forţă, iar în ziua liberă, merg la o plimbare în Parcul Crâng, explorez zonele de aici pentru a cunoaşte mai bine oraşul sau ies cu vreun coleg la plimbare. Nici nu sunt genul de om care petrece mult timp în afara casei, ci îmi dedic timpul recuperându-mă, pentru a fi pregătit pentru antrenamente şi pentru meciuri” 

Meci de foc la Timişoara

Buzoienii au avut un început de sezon extrem de dificil, cu adversari care vizează promovarea. Formaţia lui Cristi Pustai a pierdut la limită fiecare joc ( 2-1 la Hermannstadt şi 1-0 cu U Cluj) şi  buzoienii sunt convinşi că nici deplasarea de la Timişoara nu va fi mai uşoară.

”Cred că va fi un meci important pentru noi, pentru că am avut un start de campionat foarte dificil, împotriva celor de la Hermanstadt şi a celor de la U Cluj. Sunt de părere că această partidă va fi un nou început pentru echipă, să adunăm minute bune de joc şi să obţinem trei puncte cu Timişoara. E foarte important să câştigăm duminică” - Jhon Steven Mondragon, fundaş FC Buzău.

Partida din Liga a 2-a dintre Politehnica Timişoara şi FC Buzău va avea loc duminică, de la ora 11.30, în direct la Digisport.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite