Ţiriac vrea să revoluţioneze tenisul: A explicat ce ar trebui să se întâmple cu mingea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac, un vizionar
Ion Ţiriac, un vizionar

Ajuns la 81 de ani, fostul jucător, actualmente preşedinte al Federaţiei Române de Tenis (FRT), insistă că sportul-alb are nevoie de o schimbare radicală.

Ion Ţiriac a avut, de-a lungul anilor, idei controversate care au născut dezbateri aprinse. 

La un moment dat, a organizat turneul de la Madrid pe zgură albastră şi, inclusiv acum, spune că premiile acordate în competiţii nu trebuie să fie egale pentru fete şi băieţi, pentru simplul motiv că tenisul masculin generează venituri mai mari.

Acum, într-un interviu acordat pentru contul oficial de Facebook al Sports Festival, preşedintele FRT a explicat ce schimbare ar vrea să vadă în lumea tenisului.

Ce a spus Ion Ţiriac?

*După părerea mea, tenisul, nu de pe vremea noastră, de acum 30 de ani, să zicem, era mult mai spectaculos decât este acum. Acum tenisul este mult prea repede, este foarte împărţit, ai ATP ai WTA, ai Grand Slam-urile. E foarte greu să ajungi la un context comun între toate aceste organizaţii şi să faci ceva bine pentru tenis.

*După părerea mea, mingea trebuie mărită, şi eu cânt asta de 25 de ani, dar nu cu 1% sau 2%, ci cu 10-15%. Jocul se face mai încet şi tehnica are un cuvânt mult mai mare de spus decât ruperea mingii de fiecare dată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite