Înjurăturile suburbane ale lui Pique la adresa asistentului i-au adus eliminarea. Cuvintele lui sunt greu de reprodus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerard Pique
Gerard Pique

Messi şi compania  au sperat să poată întoarce acel neverosimil 0-4 din turul de la Bilbao, dar eliminarea fundaşului central a năruit toate străduinţele echipei.

Barcelona nu e invincibilă, iar echipa care a demonstrat asta este Athletic Bilbao, formaţia bască adjudecându-şi Supercupa Spaniei, de o manieră entuziasmantă. După 0-4 în tur la Bilbao, într-un meci în care Luis Enrique a menajat şapte titulari, Barcelona a crezut că poate remonta situaţia pe teren propriu. „90 de minute pe Nou Camp. Eu cred”, a anunţat Gerard Pique înaintea partidei, dar nimeni nu bănuia că tocmai el va ruina toate speranţele.
Barcelona a început meciul cu toate vedetele ei, minus Neymar, care are în continuare oreion, şi acelaşi Pique a lovit bara în startul partidei. Până la urmă, Barca a reuşit să deschidă scorul înainte de pauză, prin Messi şi eventualitatea ca echipa să mai înscrie de trei ori în repriza secundă nu suna chiar ca un basm.

Numai că, a venit minutul 56, şi omul care crezuse cel mai mult în calificare, adică Pique, şi-a ieşit din minţi şi s-a năspustit asupra unui asistent, reproşându-i faptul că n-a ridicat fanionul la un ofsaid în care s-a aflat Aduriz. Când a fost chestionat de Carlos Velasco pe marginea incidentului, Pique a făcut o adevărată criză de nervi, iar centralul a decis să-l elimine pe campionul mondial şi european. Pique a văzut direct cartonaş roşu şi după meci s-a aflat că el l-a înjurat de suburban  de mamă pe asistent, gratulându-l cu expresia: “Mă c.. pe târfa de mă-ta”.Gestul care va fi sancţionat de Federaţia Spaniolă cu o suspendare de 4 până la 12 etape. Pique va rata debutul catalanilor în campionat. Pentru prima etapă din stagiunea 2015/2016, Barcelona va merge din nou la Bilbao duminică.

“Cred că am jucat foarte bine. Am văzut că adversarii noştri erau îngrijoraţi la un moment dat. Am depus foarte mult efort şi am încercat să întoarcem rezultatul însă totul s-a terminat pentru noi la eliminarea lui Pique”, a declarat Luis Enrique, antrenorul campioanei Spaniei. Bilbao a reuşit egalarea în minutul 74 prin Aduriz, cel care marcase de trei ori în tur şi care a făcut ca scorul total al Supercupei să fie 5-1 pentru echipa sa.

Chiar dacă a ratat şansa de a câştiga al cincilea trofeu al anului, Luis Enrique a găsit şi o parte bună a eşecului: “Nu pot decât să-i felicit pe cei de la Athletico pentru performanţa lor. Câteodată e bine să şi pierzi pentru că doar aşa poţi să-ţi dai seama cât de greu este să câştigi. Formăm însă un grup unit şi suntem conştienţi că ne aşteaptă un sezon dificil. Vrem să continuăm să-i facem fericiţi pe fanii noştri din întreaga lume şi pentru asta trebuie să ne menţinem jocul la un standard înalt”

Barcelona nu mai poate repeta performanţa din 2009 când a câştigat toate cele şase trofee ale anului, campionat, cupa, liga campionilor, supercupa europei, supercupa spaniei şi campionatul mondial al cluburilor, însă Messi rămâne în cursă pentru a egala recordul lui Pedro, cel care acum şase ani reuşea să marcheze în toate aceste competiţii. Şi apropo de Pedro, care de data aceasta a fost titular, antrenorul Luis Enrique a cerut clarificarea situaţie sale: “Se vede că are probleme  de concentrare, pentru că nu ştie ce va urma în cariera lui”, a punctat antrenorul. Pedro este dorit insistent de Manchester United, însă Barca ba i-ar da drumul, ba nu i-ar da şi din acest motiv situaţia lui este incertă.

31 de ani trecuseră de la ultimul trofeu luat de Bilbao, finala Cupei Spaniei, în 1984, după 1-0 în finala cu Barcelona

Campionatul Spaniei începe în acest weekend, iar Barcelona va juca în prima etapă  la Bilbao

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite