VIDEO A început balul olimpic! Cele mai importante momente ale ceremoniei de deschidere de la Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
www.dcnews.ro | Delegaţia României a defilat pe stadionul olimpic vineri noaptea; portdrapelul ţării noastre a fost Horia Tecău
www.dcnews.ro | Delegaţia României a defilat pe stadionul olimpic vineri noaptea; portdrapelul ţării noastre a fost Horia Tecău

La ora 23, ora României, va începe ceremonia de deschidere a celei de-a 30-a Olimpiadă. Fastuosul eveniment va reuni personalităţi din lumea întreagă reprezentând cele 204 naţiuni prezente la Jocurile Olimpice.

23.00 - transmisiunea festivităţii de deschidere începe cu o serie de vederi panoramice ale Londrei, cu imagini din Regatul Unit şi din interiorul stadionului olimpic

23.05 – începe prezentarea ţărilor care compun Regatul Unit, fiind prezentate imagini semnificative din fiecare stat britanic, Ţara Galilor, Anglia, Scoţia şi Irlanda de Nord.

Danny Boyle, regizorul festivităţii de deschidere a Jocurilor Olimpice, a adus în stadionul olimpic elemente ale vieţii domestice britanice plasate într-un un cadru natural plin de verdeaţă.

23.13 - revoluţia industrială este prezentată de acelaşi regizor britanic. Se face, astfel, trecerea de la tradiţional la modern, de la un cadru natural, la un cadru industrial. Transformările Regatului Unit sunt transpuse cu acurateţe pe micile ecrane.

23.23 – cercurile olimpice, simbol al mişcării olimpice internaţionale, se reunesc deasupra stadionului olimpic. Toate cele cinci continente sunt reprezentate la Jocurile Olimpice.

23.25 – este prezentat un simbol al Marii Britanii, Palatul Buckingham. James Bond, în persoana lui Danny Boyle, o aduce pe Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit la stadionul olimpic. Majestatea Sa este aplaudată la scenă deschisă de întreg stadionul olimpic, sub privirile preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge.

23.32 – imnul Marii Britanii este interpretat de un cor de copii.

23.38 – alte simboluri britanice precum Piter Pan sau Căpitanul Hook sunt aduse în scenă, odată cu scriitorii care le-au dat viaţă.

Coregrafia şi scenografia pregătite de Danny Boyle sunt cu adevărat impresionante, iar coloana sonoră este formată din melodii specifice pentru Marea Britanie compuse de artişti britanici consacraţi.

23.47 – Mister Bean îşi face şi el apariţia în scena olimpică, prezentând, aşa cum ne-a obişnuit, un moment umoristic care face deliciul publicului. London Symphony Orchestra îl “acompania” pe Mr. Bean.

Revoluţia tehnologică şi-a pus amprenta asupra Regatului Unit. Dacă la început a fost prezentată Marea Britanie industrială, acum este prezentată Marea Britanie tehnologică (sms-uri, chat, Facebook, Twiteer, smartphone-uri).

23.55 Pe muzica lui Eric Clapton este prezentat un cămin tipic britanic. Generaţia tânără britanică este puternic creionată în aceste cadre în care muzica, dansul şi filmul sunt perfect îmbinate de Danny Boyle.

Spectacol superb de lumină, culoare şi sunet pe stadionul olimpic.

00.10 – Este prezentat traseul parcurs de flacăra olimpică pentru a ajunge la stadionul olimpic.

00.14 – David Beckham vine pe Tamisa cu flacăra olimpică, având misiunea de a o aduce în interiorul stadionului olimpic.

00.15 – moment de reculegere ţinut în memoria celor care nu pot asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

00.20 – Îşi fac apariţia în arena olimpică atleţii. Delegaţia Greciei, patria Jocurilor Olimpice, intră prima în scenă.

00.27 – Delegaţia Australiei pătrunde în arena olimpică.

00.39 – Atleţii Canadei intră şi ei în scena olimpică.

00.42 – Numeroasa delegaţie a Chinei (463 de sportivi) îşi face şi ea apariţia pe stadionul olimpic.

00.55 – Delegaţia Franţei (417 sportivi) păşeşte în scena olimpică. La două minute de Franţa, şi sportivii Germaniei apar intră în stadionul olimpic.

01.05 – Italia îşi face apariţia, de asemenea, pe stadion, urmată la scurt timp de delegaţia Japoniei.

01.30 – Sportivii români intră şi ei în scenă, fiind salutaţi de premierul României, Victor Ponta, alături de soţia sa, Daciana Sârbu. Portdrapelul României este Horia Tecău. Imediat după România, a urmat delegaţia Rusiei, mult mai numeroasă.

01.38 – Spania apare, de asemenea, în arena olimpică cu o delegaţie foarte numeroasă.

01.49 – peste 600 de sportivi alcătuiesc delegaţia Statelor Unite ale Americii.

01.55 – Delegaţia Marii Britanii (687 de sportivi) încheie parada tuturor celor 204 naţiuni participante la Jocurile Olimpice.

02.07 – Preşedintele Comitetului Olimpic, Jacques Rogge, ţine un discurs de bun venit pentru toţi cei prezenţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor.

02.18 – Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii declară deschise a 30-a ediţia a Jocurilor Olimpice.

02.22 – este interpretat imnul olimpic.

02.30 – aprinderea flăcării olimpice în interiorul stadionului olimpic coincide cu încheierea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2012. Nu lipseşte în final un magnific foc de artificii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite