În Cetatea Alba Carolina se aleargă din nou pe 25 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Albaiulia

Pe 25 septembrie, va avea loc ediţia a cincea a Alba Iulia City Race, concursul ce te poartă pe dealul Mamut, prin impresionanta cetate Alba Carolina, prin ”Cealaltă Capitală”, prin oraşul Alba Iulia. Cinci curse, una pentru copii!

Alergătorii vor descoperi o adevărată nestemată, un adevărat cristal, o cetate minunată, în alergare, pe 25 septembrie! 

E timpul pentru Alba Iulia City Race, eveniment oferit de Primaria Municipiului Alba Iulia ce transformă oraşul Unirii, Cealaltă Capitală, într-un punct central al sportului autohton. Din inima localităţii pornesc cele cinci trasee, Semimaratonul Star Transmission, Crosul Star Assmbley, Cursa Populară, Family Run şi Kids Race, parcurgerea lor introducând alergătorii într-un cadru impresionant, plin de istorie, pe sub porţile măreţe şi prin şanţurile delimitate de zidurile masive ale cetăţii. 

Cursele mai lungi ies în natură şi ajung şi pe impunătoarea colină ce străjuieşte valea Mureşului, traversează una dintre cele mai frumoase piste de biciclete din România, semimaratonul ajungând chiar şi pe Vârful Mamut.

Albaiulia

5 trasee de alergare, unul pentru copii

Ediţia din acest an a Alba Iulia City Race propune 5 trasee de alergare, din care unul este destinat exclusiv copiilor, toate cu startul din superba cetate Alba Carolina. Semimaratonul are o lungime de 21 de kilometri şi 700 de metri diferenţă pozitivă de nivel, fiind singura cursă care ajunge până pe Vârful Mamut. 

Crosul are 10 kilometri şi 300 de metri diferenţă pozitivă de nivel, primii 5 kilometri şi revenirea spre centrul urbei, cu trecerea prin Poarta a III-a a Cetăţii, fiind comune cu cele de la semimaraton. 

Cursa Populară are doar 2.7 kilometri şi adună aproape 45 de metri diferenţă pozitivă de nivel, traseul unic şi spectaculos desfăşurându-se în totalitate în limitele Cetăţii Alba Carolina. Tot aici se desfăşoară şi Family Run, de 2,7 km, şi Kids Race, pe categorii de vârstă: sub 8 ani, 8-12 ani şi 13-16 ani.

Înscrieri online până pe 17 septembrie

Înscrieri la Alba Iulia City Race se pot face până pe 17 septembrie. Se mai poate poate ajunge cursa dorită şi prin înregistrare la faţa locului, în limita locurilor disponibile, pe 24 septembrie.

Albaiulia

Premii totale în bani de 16.400 de lei

Bugetul total de premiere al Alba Iulia City Race ajunge în acest an la 16.400 de lei, recompensându-se, în bani, alergătorii de la Semimaraton Star Transmission, Cros Star Assembley, atât la general, masculin şi feminin, cât şi la categoriile de vârstă, dar şi podiumul de la Cursa Populară. Ca de obicei, pentru a accesa premiile la ”Open General” este necesară îndeplinirea anumitor baremuri de timp, pentru semimaraton, sub 1.25.00 la masculin şi sub 1.45.00 la feminin, iar pentru crosul de 10 km, sub 36 de minute la masculin şi sub 45 de minute la feminin. Se acordă şi bonus-uri de 500 de lei, pentru un nou record al traseului, sub 1.14.34 la masculin (Vitalie Gheorghiţă, în 2015) şi sub 1.29.57 la feminin (Mădălina Florea, în 2014), dar şi premii speciale de 300 de lei, pentru primul băiat şi prima fată care ajung pe Vârful Mamut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite