14 ani de aşteptare pentru un vis: Alex Mirea, campion la viteză în coastă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirea

La al 14-lea său sezon de viteză în coastă, Alex Mirea şi-a îndeplinit visul pe traseul său favorit din Drumul Poienii, câştigând Trofeul Audi Braşov, dar şi titlul de campion al Categoriei II. Cu patru succese în 2020, pilotul bucureştean i-a devansat în clasamentul general final pe Silviu Dumitrescu şi Costel Căşuneanu.

După o primă zi în care Octavian Ciovică (Radical SR8) a dominat cei 5 kilometri ai traseului, stabilind timpul de referinţă, Mirea a preluat iniţiativa încă de la cele două manşe de recunoaşteri de duminică dimineaţă. Pe un Radical SR8, Mirea a încheiat prima urcare în 2:19,740, iar a doua cu 2:13,229, timp care s-a dovedit a fi şi cel mai bun al etapei.

În manşele de concurs, Mirea nu a mai avut emoţii după ce Octavian Ciovică s-a răsucit pe prima urcare şi nu a mai mai ajuns la finiş. Cu 2:13,603 după prima manşă, având un avantaj de peste 4 secunde în faţa lui Silviu Dumitrescu (Osella PA2000), acesta a terminat şi a doua urcare în 2:15,081, iar la final a avut un timp total cumulat de 04:28,684.

Diferenţa finală faţă de următorii doi clasaţi pe podiumul de la Trofeul Audi Braşov, Silviu Dumitrescu şi Alexandru Piţigoi (Porsche 911 GT3), a fost de peste 21 de secunde, performanţa aducându-i şi titlul mult visat.  „Când am început acest sport în 2008, nici nu mă gândeam atât de departe. În ultimii ani, recunosc, am început să visez la acest trofeu şi sunt extrem de bucuros că l-am câştigat”, a spus Mirea, la final, în faţa publicului.

După 8 etape, Mirea a strâns 126 de puncte, cu 4 mai mult decât Dumitrescu şi cu 15 peste Costel Căşuneanu (Skoda Fabia R5), care a fost al cincilea la Poiana Braşov.

Cu Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) deja campion la Categoria I încă dinaintea etapei, singura modificare în clasamentul sezonului a fost rocada dintre Piţigoi şi Călin Maniţiu (Subaru Impreza). Câştigător în weekend, Piţigoi l-a depăşit pe braşovean în topul categoriei şi a obţinut astfel titlul de vicecampion.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite