World Vision realocă 100.000 de euro pentru copiii săraci: produse de igienă, burse şi meditaţii online

World Vision realocă 100.000 de euro pentru copiii săraci: produse de igienă, burse şi meditaţii online

World Vision Romania îi sprijină pe copiii defavorizaţi FOTO WVR

Fundaţia World Vision România realocă aproape 100.000 de euro pentru tichete pentru alimente, produse de igienă, dar şi burse şi meditaţii online pentru sprijini familiile defavorizate din mediul rural.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia familiilor din mediul rural din România, mai ales a celor din satele izolate, este disperată în perioada pandemiei de coronavirus. „Accesul la mâncare, medicamente, produse de igienă este extrem de dificil,  de aceea Fundaţia World Vision România a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a interveni de urgenţă cu ajutorul necesar  pentru cei peste 14.000 de copiii şi 7.000 familii care fac parte din programele sale”, se arată în comunicatul de presă remis Adevărul.

Viaţa pentru copiii şi familiile din satele româneşti este grea încă dinainte de apariţia pandemiei de coronavirus, spun reprezentanţii organizaţiei. „Accesul la apă şi săpun este unul limitat, mai bine de o treime dintre copiii din România trăiesc în locuinţe fără toaletă în interior, iar unu din 11 copii merge la culcare flămând, conform raportului de cercetare “Bunăstarea copilului din mediul rural”, realizat în 2018 de Fundaţia World Vision România.”, se mau arată în document. În perioada pandemiei, toate aceste lipsuri din ruralul românesc se accentuează considerabil, de aceea Fundaţia World Vision strânge fonduri şi face apel la oricine doreşte să doneze pentru a ajuta familiile vulnerabile să treacă cu bine peste această perioadă. Donatiile pot fi făcute online, pe site-ul Fundaţiei.

Strângere de fonduri penru copiii săraci

Banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea de alimente, produse de igienă, medicamente şi, acolo unde este nevoie, cartele sim-uri pentru trafic de internet şi dispozitive electronice, pentru ca elevii să poată continua să înveţe de acasă.

În plus, persoanele fizice sau companiile care au resurse necesare pentru familiile din mediul rural (alimente, produse de igienă, infrastructură digitală) pot contacta reprezentanţii Fundaţiei pe adresa de email: donatori@wvi.org.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: