Vlad Voiculescu: Spitalul Sfânta Maria a fost acreditat pentru transplant „sub presiuni politice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat joi într-o conferinţă de presă că există suspiciuni serioase că centrul de transplant pulmonar de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” a fost acreditat sub presiune politică şi, prin urmare, a decis să nu se înceapă activitatea de transplant, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, „Corpul de control al ministrului a finalizat controlul pentru Agenţia Naţională de Transplant şi elaborează raportul, care va fi gata în şapte zile de acum încolo”, susţine ministrul.

Reprezentantul ANT care a realizat întreaga documentaţie pentru acreditarea acestui centru de transplant pentru plămâni a fost un asistent medical de la Timişoara. După ce a fost acreditat, Spitalul Clinic  Sfânta Maria a constatat că nu putea avea grijă de pacienţii transplantaţi după efectuarea operaţiei, pentru că în spital nu există un compartiment de pneumologie. Înfiinţarea acestui compartiment era esenţială şi obligatorie pentru urmărirea post-operatorie.

Voiculescu a explicat că joi a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai ANT şi cu patru specialişti de la Eurotransplant, care proveneau de la centre din Olanda, Austria, Germania, Belgia, context în care s-a stabilit să fie realizat un audit în luna decembrie la Spitalul „Sfânta Maria”, dar şi la un alt centru care se află „în competiţie” cu acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite