Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la Matei Balş

Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la Matei Balş

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a decis luni demiterea managerului interimar al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” din Capitală, Maria Niţuescu, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Maria Niţescu, numită în urmă cu două luni manager interimar al Institutului Matei Balş după ce Adrian Streinu Cercel a demisionat în urma alegerii sale în funcţia de senator PSD - cele două funcţii fiind incompatibile - a fost demisă astăzi de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la aproape o lună de la incendiul care a afectat pavilionul nr. V al spitalului. 

Atribuţiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. „Decizia este motivată de multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii, conform Art. 6, alin. (1) şi (5), al Ordinului ministrului Sănătăţii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management şi a listei indicatorilor de performanţă a activităţii managerului spitalului public”, se mai arată în comunicatul ministerului.
 
Autorităţile au mai transmis că Vlad Voiculesc a solicitat în această dimineaţă informaţii cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” în timpul incendiului.
 
„Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului şi nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.
La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informaţii şi a comunicat Ministerului Sănătăţii că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenţie şi că a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, mai precizează sursa citată.
 
Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” din Bucureşti, precum şi comunicarea cu toate celelalte autorităţi implicate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările