Vizita Papei Francisc în România - TVR va transmite pentru televiziuni din 200 de ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, în perioada 31 mai - 2 iunie, un moment istoric, va fi mediatizată de televiziunea publică în 200 de ţări.

Evenimentul va fi mediatizat prin intermediul a 105 camere de filmare pregătite pentru transmisiuni în direct, 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, 11 Care de transmisiuni, 15 DSNG-uri, cel mai modern studio de emisie al TVR şi peste 1.000 de profesionişti de televiziune vor acoperi live cele trei zile ale vizitei de stat, pastorale şi ecumenice ale Papei Francisc. Sfânta Liturghie de la Blaj va fi transmisă în 200 de ţări, inclusiv la CTV (Centro Televisivo Vaticano - televiziunea Vaticanului), potrivit unui comunicat al TVR. 

Care de transmisie vor fi prezente pentru a reda fiecare etapă a vizitei suveranului pontif - de la Bucureşti la Iaşi, la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc şi pe Câmpia Libertăţii de la Blaj.

Programe speciale la TVR

În perioada premergătoare vizitei, începând de luni, TVR desfăşoară campania „Să mergem împreună. Papa Francisc în România”, care cuprinde reportaje, ştiri, documentare şi alte emisiuni care marchează acest eveniment.

De luni până vineri, la ora 10.55 şi la 16.55, TVR 1 difuzează, sub titlul „Să mergem împreună”, o serie de fillere, a câte 3-5 minute, având printre subiecte: biografia suveranului pontif, reformele majore iniţiate de către acesta, dar şi momente memorabile din timpul audienţelor generale ale Papei Francisc.

Emisiunile informative ale TVR 1 şi TVR 2 vor difuza ştiri, reportaje şi dezbateri cu specialişti.

Din 7 mai, în fiecare zi, în Telejurnalele TVR vor fi  difuzate subiecte despre vizita Papei Francisc.

De asemenea, în fiecare zi de vineri a lunii mai, „Tema Zilei”, difuzată după principalul jurnal de la TVR 1, va fi dedicată acestui subiect. În fiecare duminică, emisiunea „Universul credinţei” va aborda şi ea, într-o rubrică specială, subiecte pe această temă.

În perioada 31 mai - 2 iunie, telespectatorii vor putea urmări la TVR atât transmiunile în direct legate de vizita Papei Francisc, cât şi filme, documentare şi reportaje despre Sanctitatea Sa.

Prezenţa Sanctităţii Sale Papa Francisc în România are loc la exact 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în mai 1999, de altfel prima vizită a unui suveran pontif în ţara noastră. 

În timpul transmisiilor din cele trei zile ale vizitei Papei Francisc, TVR va asigura subtitrarea în limba română a slujbelor şi a discursurilor suveranului pontif. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite