VIDEO PROMO „La masa Adevărului” – George Ivaşcu: „Ne vindecăm social prin terapie culturală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul George Ivaşcu, directorul teatrului Metropolis din Bucureşti, mărturiseşte că a adoptat o altă strategie în războiul contra agresivităţii şi degradării sociale. El încearcă să respingă impulsul de moment, evitând chiar şi „termenii contondenţi" în descrierea realităţilor din jur.

image

Dacă această strategie se va dovedi sau nu de succes, rămâne de văzut. Până atunci, George Ivaşcu le propune concitadinilor şi conaţionalilor săi rezistenţa prin cultură. Apropierea de lumea artelor şi participarea la concerte şi reprezentaţii teatrale se pot dovedi o terapie socială eficientă. Rămâne totuşi problema celor foarte tineri. „Pe vremuri, armata te învăţa să fii mult mai rezistent. Nu ştiu dacă este neapărat o experienţă care trebuie reluată astăzi, dar atunci era un prag de trecere la maturitate. Eu cred însă că trebuie făcut ceva cu omul până ca el să ajungă la vârsta îndeplinirii stagiului militar. Adică trebuie educat cu elementele societăţii în care trăim - cu motivaţie", spune George Ivaşcu. El afirmă că modelele sunt într-o continuă schimbare şi că tinerii de azi nu au reuşit să le identifice corect. „Profesorul e mai mult o sursă de batjocură decât de mândrie", mai spune cunoscutul actor.
Despre toate acestea şi multe altele veţi afla vizionând dialogul dintre actorul George Ivaşcu şi jurnalistul George Rădulescu.
Forma video a proiectului „La masa Adevărului" o veţi putea accesa pe www.adevarul.ro şi pe www.adevarultv.net, începând de joi seară, iar varianta tipărită o veţi găsi în ziarul de vineri, 30 septembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite