Vacanţă de vară cu reducere de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelierii oferă un discount de până la 25% turiştilor care plătesc sejurul în primele luni ale anului. Preţurile la cazare au rămas ca în 2011.

Programul „Înscrieri timpurii", inaugurat în 2009 de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), va debuta în acest an oficial la 1 februarie, însă majoritatea unităţilor de cazare au anunţat deja reduceri, chiar şi în afara acestui proiect, pentru a se asigura că la vară au locurile de cazare ocupate.

„Înscrierile timpurii au din ce în ce mai mult succes. În primul an, aproximativ 5% din turişti şi-au făcut rezervare prin acest program, anul următor procentul a urcat la 7%, apoi la 10-15%", a declarat Cristian Bărhălescu, preşedintele ANAT Sud-Est.

Luxul, mai ieftin

Pentru turiştii care fac rezervare în primul trimestru al acestui an şi plătesc integral, preţurile sunt mai mici cu aproximativ 10-15% în cazul hotelurilor de două şi trei stele şi cu până la 25% în cazul unităţilor de cazare de patru şi cinci stele. Biletele pot fi cumpărate prin agenţiile de turism şi, în unele cazuri, direct de la hoteluri.

„Tarifele au rămas aceleaşi ca anul trecut, au fost modificate puţin doar de către hotelierii care au făcut investiţii semnificative", a precizat Cristian Bărhălescu. Hotelierii spun că turiştii sunt deja interesaţi să facă rezervări pentru vacanţa de vară. „Noi avem o ofertă cu reducere de 25%, doar că tarifele sunt acum fixe, în sensul că avem acelaşi tarif atât pentru weekend, cât şi pentru celelalte zile din săptămână. Pentru a beneficia de ofertă, turiştii trebuie să achite integral un sejur de minimum cinci nopţi cu cel puţin 90 de zile înainte de data sosirii", a declarat Raluca Dumitraşcu, asistent sales manager la Hotelul Vega (cinci stele), din Mamaia.

Şi Hotelul Iaki (patru stele) oferă reducere de 25% pentru turiştii care fac rezervare până la 1 mai. „În plus, dacă turiştii au un sejur mai mare de şapte nopţi se mai face un discount de aproximativ 5-10%", a declarat Cristina Baciu, coordonator vânzări şi marketing la Hotel Iaki.

Ce reduceri au hotelierii

Hotelierii de pe litoralul românesc au stabilit propriul calendar de reduceri. În Mamaia, la Hotel Malibu (patru stele) se oferă o reducere de 20% la cazare cu demipensiune sau pensiune completă pentru rezervările făcute până la 1 mai. La Hotelul Modern (patru stele) preţurile sunt mai mici cu 15% la cazare cu demipensiune sau all inclusive, până la 31 martie. La Flora (trei stele), reducerea este de 15% pentru rezervările făcute până la 31 martie, la fel şi la hotelul Pescăruş (două stele). La Astoria (trei stele), în Eforie Nord, turiştii beneficiază de o reducere de 15% dacă fac rezervări până la 31 ianuarie şi de 10% - până la 30 aprilie.

La Hotelurile Bran, Brad şi Bega (patru stele) se aplică o reducere de 10% pentru rezervările făcute până la 31 martie. În Eforie Sud, reducerile variază între 10 şi 15% la Hotelurile Capitol, Gloria, Măgura (două stele). La Neptun, Hotelul Traian (două stele) oferă o reducere de 10% pentru cei care contractează un sejur până la 15 aprilie, la fel şi Hotelulurile Sulina şi Dobrogea (trei stele).

La Costineşti, Hotelul Forum (trei stele) scade preţul cazării cu 20% pentru rezervările făcute până la finele lunii martie şi cu 15% pentru cei care decis unde-şi vor petrece vacanţa până la 30 aprilie. În ceea ce priveşte evenimentele de pe litoral, se anunţă festivaluri de muzică de toate genurile, de modă, parade cu maşini de epocă, dar şi un show aviatic.

Exemple de preţuri

Mamaia, cameră dublă, tarif pe noapte
- două stele: preţ cu reducere 10% - 109 lei
- trei stele: preţ cu reducere 15% - 293 de lei
- patru stele: preţ integral cu reducere 25% - 716 lei
- cinci stele: preţ cu reducere 25% - 900 lei

Sudul litoralului, cameră dublă, tarif pe noapte
- două stele: preţ cu reducere 10% - 99 de lei
- trei stele: preţ cu reducere 10% - 193 de lei
- patru stele: preţ cu reducere 15% - 243 de lei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite