Urşii polari devin canibali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un urs polar mascul cară după el rămăşiţele unui pui de urs
Un urs polar mascul cară după el rămăşiţele unui pui de urs

Un urs polar mascul cară după el rămăşiţele unui pui de urs pe care l-a separat de mama lui, l-a ucis şi l-a devorat, într-o zonă din nordul Canadei.

Este doar unul dintre exemplele ce demonstrează răspândirea canibalismului printre urşii polari, susţin activiştii care luptă pentru mediu, citaţi de „The Times". Urşii ar putea fi obligaţi să se mănânce între ei deoarece gheaţa arctică se formează tot mai greu şi animalele au la dispoziţie o platformă tot mai mică de pe care să vâneze foci, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii canadieni în anul 2006.

Asociaţia Mondială de Meteorologie a anunţat la summitul despre schimbarea climatică organizat de Naţiunile Unite la Copenhaga că această decadă e pe cale să devină cea mai călduroasă perioadă de când se înregistrează temperaturile, din 1850, iar anul 2009 ar putea fi în top cinci.

Totuşi, un lider al eschimoşilor din zonă a respins această idee a legăturii dintre canibalismul urşilor şi schimbarea climatică. „Un urs care mănâncă un pui devine deodată subiect de ştiri şi presa încearcă să-l «mărite» cu schimbarea climatică. Devine absurd, când de fapt este ceva normal, o întâmplare normală", a explicat acesta.

Ursul care a mâncat puiul a fost surprins de un grup de turişti care au fost şocaţi de ce au văzut şi unii au izbucnit în lacrimi. Potrivit cercetătorilor, în acest an au fost înregistrate opt cazuri de urşi polari care au mâncat pui în regiunea Churchill din Canada.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite