Trei persoane repatriate din Africa de Sud, depistate pozitiv. Când vom şti dacă este vorba despre varianta Omicron

Trei persoane repatriate din Africa de Sud, depistate pozitiv. Când vom şti dacă este vorba despre varianta Omicron

FOTO Shutterstock

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare şi alte două persoane, care au ajuns în ţară cu avionul care a repatriat românii din Africa de Sud, au fost testate pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Alte două persoane care s-au întors din Africa de Sud în acelaşi avion cu jucătorii de rugby au fost confirmate cu COVID-19, în urma testării, ieri, pe aeroportul Otopeni. Pentru persoanele pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2  au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcţi.
 
Cele trei persoane depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2 se află în carantină, însă niciuna nu are simptome, transmite Grupului de Comunicare Strategică. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ: Ministerul Sănătăţii informează că, cei 29 de sportivi repatriaţi din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testaţi şi li s-au asigurat condiţiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP. 
 
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.
 
Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv şi se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic.
 
Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvenţiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară "Cantacuzino" Bucureşti.
 
În medie, secvenţierea durează trei-patru zile, în funcţie de echipamentul de testare.
 
Aeronava Boeing 737 a companiei Tarom care a plecat în Africa de Sud pentru a repatria cetăţenii români blocaţi în această ţară, printre care s-au aflat membrii delegaţiei echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, a aterizat, marţi, la Baza 90 de la Otopeni.
 
Acolo au fost aşteptaţi de reprezentanţi ai DSP. Jucătorii şi staff-ul echipei de rugby au continuat călătoria cu un alt avion Tarom către Baia Mare.
 
Toate persoanele din avionul care a venit de la Johannesburg vor intra în carantină. În aeronavă s-au aflat şi alţi cetăţeni europeni, care vor fi îndreptaţi către ţările lor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările