Un preot din Buzău luptă alături de medicii de la ATI, pentru a ajuta bolnavii de COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele încearcă să le dea
     încredere bolnavilor.
Părintele încearcă să le dea încredere bolnavilor.

De când a început pandemia de coronavirus, un preot din Buzău, luptă alături de medici pentru salvarea pacienţilor de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău.

Iulian Raicovici, preotul care slujeşte la biserica spitalui şi care luptă alături cu cadrele medicale ale secţiei ATI de la Spitalul Judeţean Buzău, merge zilnic să le ofere alinare celor suferinzi, fie spovedindu-i, împărtăşindu-i sau pur şi simplu îî încurajează pentru a trece peste boală, conform Observatornews.ro.

,,Simţi că nu poţi respira, e şi viziera şi masca pe gura, dar pentru cadrele medicale, cu atât mai mult pentru cel bolnav, situaţia cu adevărat e şi mai delicată. Desigur că la început am avut un pic de teamă, dar am zis că nu putem să fim laşi, să abdicăm. Trebuie să fim cu ei acolo. Acolo au fost defapt colegi de-ai noştri. Poate să fie mama ta, tatăl tău, prieteni dragi. Şi chiar aşa s-a întâmplat. Unii chiar au murit din colegii noştri”, a declarat preotul.

Deşi nu este deloc uşor să vezi frica din ochii pacienţilor, preotul este cel care îi ajută, le oferă încredere şi stă de vorbă cu pacienţii.

,,Putem să spunem că suntem pe front, nu este nicio exagerare. Când vezi durerea lor, modul cum poate unii pică în deznădejde, în descumpănit, se gândesc ca de acolo nu vor mai ieşi”, a mai adăugat omul bisericii.

,,Ajutorul pe care îl oferă bolnavilor este de nepreţuit. Preotul, prin harul său, aduce mângâiere, încredere, alinare şi speranţă bolnavilor din spitalul judetean. Nu de puţine ori rudele bolnavilor vin la biserică să-i mulţumească pentru tot ce a făcut pentru ei”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău.

,,Am avut o nepoată aici în spital şi n-aveam cu cine să iau legătura. Şi o cunoştea şi dânsul şi am venit şi, prin dânsul, aflam cum se simte. Din păcate nu avea decât 29 de ani, dar a venit prea târziu la spital”, a declarat ruda unei paciente.

În prezent, 14 bolnavi primesc oxigen în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Buzău.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite