Articol publicitar

Tu când ai ascultat ultima dată povestea de viaţă a unui vârstnic?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Farmaciile Dr.Max şi Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor îşi unesc forţele pentru ca seniorii din România  cu vârste de peste 65 de ani să se bucure de viaţă cu demnitate.

Conform unui studiu GfK pentru FRMR (Fundaţia Regală Margareta a României), peste 1,5 milioane de vârstnici din România suferă de singurătate, cu toate consecinţele negative derivate asupra psihicului. Este o realitate dezolantă, cauzată şi de prejudecăţile cu care societatea românească tratează această categorie de vârstă. În România, bătrâneţea este un stigmat, un final de drum şi o condamnare, iar schimbarea acestor mentalităţi presupune o luptă dificilă şi consecventă.

În România, această luptă este dusă de peste 15 ani de Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociaţie care face toate eforturile, prin programele sale, pentru a le oferi seniorilor locul pe care îl merită într-o societate demnă şi sănătoasă.

Din primăvara acestui an, Farmaciile Dr.Max se alătură Asociaţiei Niciodată Singur în acest demers, pentru a spune, cu şi mai multă forţă, stop singurătăţii vârstnicilor. Bătrâneţea nu este un stigmat, iar singurătatea nu trebuie să rămână singura opţiune pentru persoanele în vârstă. Consecinţele unei astfel de mentalităţi sunt extrem de grave asupra vârstnicilor care ajung, ei înşişi, să se simtă complet abandonaţi şi fără sens, în vreme ce în alte societăţi bătrâneţea  este privită şi tratată cu demnitatea firească. 

Parteneriatul urmăreşte consolidarea acţiunilor deja realizate de Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor în misiunea acesteia de a combate singurătatea şi efectele izolării în rândul persoanelor vârstnice. Obiectivele principale ale parteneriatului sunt de a creşte numărul de beneficiari şi voluntari cu peste 200% şi de extindere a programului în noi oraşe, de la 8 în prezent la 10 până la finalul anului. Dincolo de vizitele de socializare la domiciliu ale voluntarilor şi ajutor practic, este vorba şi despre ajutor material personalizat, în funcţie de nevoi şi de organizarea de evenimente dedicate, atât la domiciliu, cât şi în căminele de bătrâni, desigur ţinând cont de evoluţia pandemiei şi de toate măsurile de protecţie şi siguranţă.

Pensionar

Dr.Max face, astfel, un pas important în promisiunea sa de a asculta oamenii, mai ales pe aceia care au cea mai mare nevoie de a fi ascultaţi cu adevărat. Dincolo de servicii şi produse pe care să şi le poată permite, pentru o viaţă sănătoasă, oamenii au nevoie să fie ascultaţi la modul cel mai concret, să nu fie singuri, să îşi trăiască cu demnitate fiecare etapă de viaţă, mai ales bătrâneţea. Este motivul pentru care Dr.Max lansează acest apel către întreaga societate românească, cu scopul de a reda demnitatea cuvenită acestei etape de viaţă, de a ne ne asculta vârstnicii.

Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor are o experienţă internaţională vastă în dezvoltarea de programe pentru integrarea seniorilor ca parte activă a societăţii.

Brandul Dr.Max este prezent şi în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia şi Italia şi are acelaşi obiectiv de a contribui la îmbunătăţirea nivelului de sănătate a consumatorilor, oferind o gamă extinsă de medicamente şi servicii farmaceutice. Dr.Max este un brand modern care are curajul să inoveze şi să ridice constant standardele industriei pentru a oferi cele mai eficiente soluţii pentru o viaţă sănătoasă, cu produse de calitate la preţuri accesibile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite