Titularizarea 2007 e programată pe 16 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii care solicită ocuparea prin suplinire a unui post în învăţământul preuniversitar vor da examen naţional, prevede noua Metodologie de ocupare a posturilor didactice, făcută

Profesorii care solicită ocuparea prin suplinire a unui post în învăţământul preuniversitar vor da examen naţional, prevede noua Metodologie de ocupare a posturilor didactice, făcută publică, ieri, de Ministerul Educaţiei.
Concursul naţional de ocupare a posturilor didactice va avea loc pe data de 16 iulie 2007, în timp ce concursul naţional pentru suplinitori va avea loc pe 16 august şi va fi organizat de inspectoratele şcolare în aceleaşi condiţii ca şi cel de titularizare. Candidaţii care au fost admişi la titularizare, dar au rămas nerepartizaţi, vor avea prioritate la repartizarea suplinitorilor.
O altă noutate faţă de anul trecut este legată de ocuparea posturilor de educator sau învăţător din şcolile sau clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale. Spre deosebire de anul 2006, în 2007, candidaţii pentru aceste pos-turi nu vor mai susţine două probe scrise, ci una singură, cu subiecte mixte de limba şi literatura română şi limba şi literatura maternă, în pondere egală. Spre deosebire de 2006, în judeţele-pilot ale descentralizării, concursul de ocupare a posturilor va consta numai din probe scrise, fiind desfiinţate examenele practice notate cu admis/respins. Este vorba de judeţele Brăila, Cluj, Dolj, Harghita, Iaşi, Neamţ, Satu-Mare şi Sibiu. Metodologia şi calendarul mişcării personalului didactic, aprobate ieri de MedC, pot fi consultate pe site-ul ministerului, www.edu.ro. (A.M. Vieru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite