Studiu: O singură doză din serul Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini ale SARS-C0V-2. Cum reacţionează cei care au trecut prin boală

Studiu: O singură doză din serul Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini ale SARS-C0V-2. Cum reacţionează cei care au trecut prin boală

Vaccinul anti-COVID „Comirnaty” produs de compania Pfizer/BioNTech. Imagine: Adevărul

O singură doză de vaccin Pfizer nu generează suficienţi anticopri împotriva noilor tulpini de coronavirus, cu excepţia persoanelor care au fost deja infectate cu COVID-19, arată un studiu din Marea Britanie citat de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul, condus de Imperial College, care a analizat răspunsurile imune în rândul lucrătorilor din domeniul sănătăţii din Marea Britanie după prima lor doză de vaccin Pfizer, a constatat că cei care au avut anterior o infecţie uşoară sau asimptomatică au avut o protecţie sporită împotriva mutaţiilor virusului care au apărut în Mare Britanie şi Africa de Sud, scrie Ziare.com.
 
„Răspunsul imun după o prima doză de vaccin a fost mai slab în rândul persoanele care nu fuseseră infectate anterior, acestea fiind expuse noilor mutaţii", au spus cercetătorii care conduc lucrările.
 
„Acest studiu evidenţiază importantă obţinerii celei de-a două doze de vaccin pentru a proteja populaţia", a spus Rosemary Boyton, profesor de imunologie şi medicină respiratorie la Imperial, cel care a condus studiul.
 
Persoanele care au primit prima doză de vaccin şi care nu au fost infectate anterior cu SARS-CoV-2 nu sunt pe deplin protejate împotriva „variantelor de îngrijorare" circulante.
 

Studiul, efectuat cu privire la tulpinile din Marea Britanie şi Africa de Sud

 
Cercetarea, publicată în revista Science, a analizat probele de sânge pentru prezenţa şi nivelurile de imunitate faţă de tulpină originală a SARS-CoV-2, precum şi aşa-numită varianta britanică, cunoscută sub numele de B.1.1.7, şi o altă cunoscută că B.1.351 care a apărut în Africa de Sud.
 
La persoanele care nu avuseseră COVID-19, o singură doză de vaccin a produs niveluri mai scăzute de anticorpi neutralizanti împotriva virusului original şi a variantelor sale mutante.
 
Danny Altmann, profesor imperial de imunologie care a condus studiul, a spus că acest lucru înseamnă că va există o „fereastră de vulnerabilitate" pentru oameni între prima şi a două doză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările