STUDIU România, codaşa Europei la investiţiile în Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România investeşte anual 500 de dolari pe cap de locuitor în sistemul de sănătate FOTO Adevărul
România investeşte anual 500 de dolari pe cap de locuitor în sistemul de sănătate FOTO Adevărul

Guvernul român investeşte anual 500 de dolari pe cap de locuitor în sistemul sanitar. Asta potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Această sumă plasează ţara noastră pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, şi chiar în spatele unor ţări precum Polonia, Ungaria sau Bulgaria.


Ungaria investeşte anual 1.100 de dolari pe cap de locuitor în sistemul de sănătate, Polonia alocă 900 de dolar din bugetul de stat, iar Bulgaria 521 de dolari.

 În Europa de Vest sumele alocate bugetului pentru Sănătate sunt chiar mai mari, astfel că Germania ajunge să aloce anual 4.875 de dolar pe cap de locuitor pentru dezvoltarea sănătăţii, în timp ce în Franţa investiţia se ridică la 5.000 de dolari pe cap de locuitor. 

Guvernul spaniol face anual investiţii de 3.000 de dolari pe cap de locuitor, în timp ce englezii alocă 3.600 de dolari pentru dezvoltarea sistemului de sănătate.

„Dacă ne uităm la sumele investite în sistemul sanitar din alte ţări din Uniunea Europeană am putea întelege de ce sunt atât de mulţi români care suferă din cauza lipsei echipamentelor medicale şi a lipsei de experienţă a personalului medical. Suntem la limita inferioară a clasamentului în ceea ce priveşte bunăstarea sistemului sanitar şi acest lucru este absolut alarmant. Noi încercăm să depăşim aceste probleme şi investim în sănătatea clienţilor noştri astfel încât ei să primească cea mai bună îngrijire medicală atunci când au nevoie, oriunde în lume”, susţine Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite