Sindicate: Proteste din 28 februarie şi grevă generală când Codul Muncii ajunge la promulgare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele pornesc protestele în teritoriu din 28 februarie pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de  schimbările cerute de Executiv la Codul Muncii. De asemenea, liderii de sindicat ameninţă cu greva generală din prima zi în care preşedintele primeşte pentru promulgare proiectele Codului Muncii şi Codului de dialogului social.

În Capitală vor avea loc acţiuni de protest în ziua în care proiectul de modificare a Codului Muncii va fi discutat în Camera Deputaţilor.

Liderii confederaţiilor sindicale au anunţat, luni după-amiază, că au stabilit pichetarea intrărilor în sediul Parlamentului, discuţii cu deputaţii din comisie, pichetări şi vizite la domiciliu şi la sediile PDL, UDMR, UNPR, minorităţi, pentru depunerea solicitărilor sindicale, mitinguri în teritoriu, cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau naţionale şi grevă de avertisment în ziua votului în Camera Deputaţilor, informează Mediafax.

La nivel local, în fiecare luni începând din 28 februarie şi până în 18 aprilie vor fi mitinguri în faţa prefecturilor, precum şi a primăriilor din Bihor, Botoşani, Harghita, Constanţa şi Caraş-Severin.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că l-a nivelul conducerii coaliţiei de guvernare s-a propus asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, adăugând că vor avea loc consultări şi cu grupurile parlamentare pe această temă în perioada următoare. Citiţi aici declaraţiile primului ministru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite