Sindicaliştii din Sănătate iau în calcul protestele dacă salariile personalului medical nu vor fi majorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariile personalului medical ar putea fi majorate FOTO Adevărul
Salariile personalului medical ar putea fi majorate FOTO Adevărul

Discuţiile pe marginea salarizării personalului medical vor fi reluate. Mai exact, medicii, asistenţii medicali şi personalul auxiliar ar putea obţine salarii mai mari cu 10%, spune Leondard Bărăscu, preşedintele sindicatului.

„Miercuri avem întâlnire cu ministrul Sănătăţii. Noi vrem ca salariile să fie majorate, autorităţile au spus că există fonduri pentru această majorare, întrebarea este dacă se va întâmpla de la începutul lunii august sau de la începutul lunii septembrie”, a explicat, pentru adevarul.ro, Leondard Bărăscu. 

Potrivit acestuia, măsura i-ar viza pe toţi cei care lucrează în sistemul de sănătate, indiferent că sunt medici, asistenţi medicali, infirmieri sau personal auxiliar. 

„Dacă nu vom fi mulţumiţi de negocieri, vom demara acţiunile de protest. Vom picheta în primă instanţă sediul Ministerului Sănătăţii şi, în toamnă, vom organiza un miting de amploare în Capitală. Aşteptăm negocierile, acea sută de lei primită la începutul acestui an a însemnat prea puţin pentru noi”, a mai spus Bărăscu.

1. Creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi de asistenţă medico-socială
2. Definitivarea şi punerea în aplicare a legislaţiei de salarizare specifică sistemului sanitar şi de asistenţă socială
3. Elaborarea şi aplicarea integrală a unui regulament de sporuri
4. Asigurarea unei finanţări adecvate unităţilor sanitare publice de stat
5. Reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară
6. Respectarea normativelor de personal
7. Rezolvarea situaţiei Contractului Colectiv de mncă la nivel de sector

În aprilie, peste 500 de sindicalişti au pichetat sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, în speranţa că autorităţile sunt dispuse să le asculte doleanţele şi să rezolve problemele cu care se confruntă sectorul de sănătate. Cele mai multe nemulţumiri au fost legate de condiţiile de muncă şi de salarizare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite