SERIAL Viaţa cu salariul minim: "Când mi-e foame, dorm"

SERIAL Viaţa cu salariul minim:

Andrei Muntean (stânga), Robert Kovacs, Sorin Parpucea şi Bogdan Cardoş încearcă să trăiască cu 15 lei pe zi

Cum faci să-ţi ajungă 461 de lei - salariul minim net pe economie -  timp de 30 de zile?

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru studenţi clujeni Andrei Muntean (22 de ani), Robert Kovacs (24 de ani), Sorin Parpucea (25 de ani) şi Bogdan Cardoş (25 de ani) au început de câteva zile să experimenteze pe propria piele răspunsul la această întrebare. „Seara folosesc de multe ori tehnica «ţi-e foame, dormi»", ne-a dezvăluit Bogdan unul dintre secretele lui. Renunţarea la dulciuri, la ieşirile în oraş şi la „delicatesele" de tip pizza a fost unul dintre primii paşi. Andrei a ajuns chiar la faza în care un covrig de un leu era considerat un festin culinar.

Citiţi şi:

Fluturaşul de salariu care i-a scos pe holuri pe angajaţii de la Finanţe: 430 de lei pe lună

Viaţa cu salariul minim: Cum arată o sâmbătă normală (Ziua 6)

EXCLUSIV Viaţă pe zero lei. Reportaj din ghetoul Galaţiului

„Am trecut pe lângă mai multe covrigării. La două dintre ele am rezistat, dar la a treia nu m-am putut abţine şi mi-am cumpărat un covrig pe care am dat 1 leu. A fost atât de bun!", povesteşte cu zâmbetul pe buze studentul. În fiecare magazin, emoţiile apăreau la casă, pe măsură ce se aduna costul produselor din coşul de cumpărături. Proiectul este intitulat „600" (valoarea în lei a salariului minim brut) şi îşi propune să identifice nevoile persoanelor care trăiesc în aceste condiţii. Cei patru protagonişti vor să realizeze o radiografie a calităţii vieţii românilor, în contextul Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi a Excluziunii Sociale. 

“Am trecut pe lângă mai multe covrigării. La două am rezistat, dar la a treia nu m-am putut abţine."
Andrei Muntean student

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările