Se face curăţenie în spitale, de la 1 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nivelul de igienă din multe spitale româneşti lasă de dorit FOTO Arhivă
Nivelul de igienă din multe spitale româneşti lasă de dorit FOTO Arhivă

Toate spitalele publice din ţară vor fi controlate la capitolul curăţenie de la 1 martie, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.


În perioada 1 martie-31 mai 2014, Ministerul Sănătăţii a anunţat controale tematice în toate spitalele publice din România, care vor fi realizate de inspecţia sanitară de stat.

„Impunerea aplicării şi respectării regulilor şi normelor  de curăţenie şi dezinfecţie în unităţile sanitare este obligaţia conducerii unităţii sanitare. Controlul exigent şi monitorizarea modului de respectare a acestora este obligaţia noastră. O acţiune de anvergură va fi declanşată începând cu 01.03.2014 cu scopul ducerii la îndeplinire a obiectivelor şi acţiunilor din cadrul programelor privind efectuarea curăţeniei, dezinfecţiei, dezinsecţiei şi deratizării în spitale, precum şi pentru asigurarea, în cantităţi suficiente, a materialelor şi produselor destinate acestor activităţi“, precizează Nicolăescu în scrisoarea adresată preşedinţilor de Consilii Judeţene.

Potrivit MS, scrisoarea către preşedinţi de consilii judeţene vine „ca urmare a numeroaselor exemple apărute în mass media referitoare la condiţiile igienico-sanitare precare din unele unităţi sanitare“.


Citeşte şi:

Inovaţie la Iaşi: mizeria din spitale, combătută cu o bacterie-mutant FOTOGALERIE

Cercetătorii de la Facultatea de Fizică din Iaşi lucrează în laborator la o metodă revoluţionară pentru eliminarea infecţiilor intraspitaliceşti.

VIDEO Mucegai şi igrasie la Spitalul Filantropia din Craiova. Pacienţii riscă să se îmbolnăvească şi mai tare: „Intri cu o boală şi ieşi cu trei“

Pereţi scorojiţi, plini de igrasie şi calorifere ruginite la Spitalul Judeţean din Satu-Mare. Ministerul Sănătăţii a cerut o anchetă la unitatea sanitară

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite