Sclavie în Germania. Un muncitor român, care a cerut contractul de muncă angajatorului, a ajuns să doarmă trei săptămâni pe o bancă, în pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stiridiaspora.ro
stiridiaspora.ro

Caz cutremurător în Germania, unde un muncitor român a dormit trei săptămâni pe o bancă, în pădure. Bărbatul ar fi dormit în pădurea de lângă Offenbach la temperaturi ce se apropiau de valorile negative, asta după ce angajatorul şi un alt român, care i-a facilitat angajarea în Germania, l-au dat afară fără motiv.

Potrivit ştiridiaspora.ro, românului i s-a promis un salariu de 9 euro pe oră şi cazarea însă când a ajuns în Germania a descoperit că trebuie să-i achite conaţionalului care l-a ajutat să se angajeze un comision de 250 de euro pe fiecare lună, plus chiria pentru patul de dormit, în valoare de 250 de euro pe lună. 

După trei săptămâni de muncă, românul i-a cerut angajatorului contractul, pentru a vedea dacă forma de angajare este legală, moment în care angajatorul de origine turcă şi conaţionalul care i-a facilitat angajarea l-au dat afară din casă, fără a avea posibilitatea de a-şi lua şi restul lucrurilor. 

Cazul său a ajuns în atenţia lui Erich Mocanu, de la asociaţia AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania şi din Austria. 

„Am sunat la poliţie, le-am explicat care este problema, dar ei nu au fost dornici să ajute şi m-au pus să îl duc la gară să îl pun în tren spre casă. Am înştintat poliţia că în acest caz nu este vorba doar despre o persoană care stă pe stradă şi nu doar de incălcarea dreptului muncii, ci chiar mai mult, este vorba de incălcările Legii Penale Germane şi ale Drepturilor Omului”, a declarat Erich Mocanu de la Asociaţia AEBS, potrivit ştiridiaspora.ro. 

Acesta susţine că deşi a cerut sprijinul Poliţiei Germane nu a beneficiat de ajutor şi a fost nevoit să apeleze la ajutorul unor firme de transport, care au fost de acord să-l aducă pe român acasă.

În total aproape, peste 100 de români lucrează pentru firma deţinută de cetăţeanul turc. Dorm câte 4 oameni într-o cameră şi plătesc 250 de euro pentru un pat. Chiar şi aşa, mulţi refuză să plece, pentru că speră că îşi vor primi cândva salariul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite