Salariaţii Camerei Deputaţilor, luaţi la verificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul României
Parlamentul României

Personalul de conducere al Camerei dar şi angajaţii simpli vor fi supuşi unei evaluări profesionale, potrivit iniţiativei unui deputat PDL. Opoziţia acuză, spunând că este vorba doar de un pretext pentru ca Puterea să scape de angajaţii care nu răspund la comenzi politice.

Evaluarea va avea loc în cadrul unui audit extern ce urmează să fie realizat de o firmă specializată şi care va viza resursa umană şi cheltuielile de la Camera Deputaţilor.  Propunerea de auditare aparţine democrat- liberalului Mihaela Stoica şi a fost aprobată deja de Biroul Permanent. „Este un demers necesar şi care sperăm că va fi gratuit. Avem deja două firme care şi-au exprimat disponibilitatea de a face, cel puţin parţial, acest audit fără bani. Cât despre interpretările că ar fi vorba de o epurare politică, nu vreau să răspund”, a declarat pentru „Adevărul” deputatul Mihaela Stoica.

Citiţi şi:

VIDEO Înjurături în Parlament. Opoziţia a părăsit din nou plenul Camerei Deputaţilor

Social-democraţii şi liberalii susţin că auditul cerut de alesul PDL este menit să mascheze, de fapt, încercarea „de a îndepărta din funcţii oamenii care nu sunt apropiaţi de actuala Putere”.

„Dacă auditul s-ar desfăşura în termeni corecţi, ar fi binevenit. Dar cred că e un pretext pentru a scăpa de cei care nu o sprijină pe Roberta Anastase”, a spus deputatul Radu Moldovam, purtătorul de cuvânt al PSD. „Vor să scape de oamenii care nu fac pact cu Puterea. Oricum, PDL va face disponibilizări şi, pentru a nu fi acuzaţi că dau afară, vor să scoată castanele din foc cu mâna unor auditori externi”, a afirmat liberalul Eugen Nicolăescu.

Întâmplător sau nu, propunerea Mihaelei Stoica vine în contextul în care Puterea pare să încerce debarcarea reprezentantului PSD, Ileana Maria Luncan, din funcţia de secretar general adjunct al Camerei. Potrivit stenogramei Biroului Permanent, preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a solicitat ca secretarul general Gheorghe Barbu (PDL) să facă o evaluare profesională a secretarului general adjunct din partea PSD. Reprezentanţii UDMR au cerut, după cum a precizat liderului grupului Olosz Gergely, să le revină postul de secretar general adjunct vacant în acest moment. O solicitare similară ar fi venit şi din partea deputaţilor independenţi. „Eu nu ştiu nimic despre aşa ceva”, s-a eschivat însă şeful grupului, Eugen Nicolicea. Decizia privind atribuirea celor două posturi de secretar general adjunct urmează să fie luată în şedinţa Biroului permanent de luni.
Conform algoritmului stabilit la începutul actualei legislaturi (în 2008), PDL a preluat, prin Roberta Anastase, preşedinţia Camerei Deputaţilor, cele două posturi de secretar general adjunct revenind PSD. În schimb, PSD a primit preşedinţia Senatului, iar democrat-liberalii cele două posturi de secretar general adjunct.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite