România stinge lumina. Cum este sărbătorită „Ora Pământului“ în marile oraşe ale ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminile vor fi stinse în majortatea oraşelor din ţară, iar oamenii vor apinde o mulţime de lumânări
Luminile vor fi stinse în majortatea oraşelor din ţară, iar oamenii vor apinde o mulţime de lumânări

Sâmbătă, 28 martie, oamenii din toate colţurile lumii vor stinge lumina timp de oră pentru a celebra Ora Pământului. În România, vor avea loc o mulţime de evenimente dedicate Orei Pământului, iar Bucureştiul va fi gazda unei plimbări „pe întuneric“

Earth Hour (Ora Pământului) este un eveniment care a fost organizat pentru prima dată de către World Wide Fund for Nature -Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. De atunci, oameni din toate colţurile lumii sting lumina, timp de o oră, în ultima sâmbătă din luna martie. Anul acesta, în marile oraşele ale României vor fi organizate o mulţime de evenimente dedicate Orei Pământului, iar Bucureştiul va fi gazda unei plimbări cu bicicleta pe întuneric.

Plimbarea bicicliştilor

Plimbarea bicicliştilor va începe din Parcul Izvor, la ora 20.30, iar cei care participă la evenimentul noctur vor avea de parcurs un traseu de 16 kilometri, care se va încheia în Parcul Herăstrău. De asemenea, în Parcul Herăstrău din Capitală vor fi organizate o mulţime de evenimente dedicate Orei Pământului. Printre acestea se numără şi un program de exerciţii fizice care vor fi efectuate în aer liber, fără nicio sursă de curent electric. La ora 20.30 luminile vor fi stinse şi vor rămâne aşa pentru o oră în toată România.

Timişoara stinge lumina

În Piaţa Victoriei din Timişoara, începând cu ora 19.00, vor fi organizate concerte cu Pragu’ de Sus şi Trupa Box Office. Între orele 20.30 şi 21.30 va fi stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, clădirea Primăriei Municipiului Timişoara, la Catedrala Mitropolitană şi în Parcul Central. În acest timp, dacă vor fi condiţii meteorologice favorabile, vor avea loc şi observaţii astronomice cu Astroclubul Antares, după cum se arată pe site-ul evenimentului.

Clujul, luminat cu lumânări

Şi clujenii vor celebra Ora Pământului în Piaţa Unirii, unde voluntarii Asociaţiei Studenţilor pentru Natură şi European Youth Capital vor răspândi mesajul Earth Hour, prin aprinderea lumânărilor ce vor fi vizibile în timp real pe portalul Transylvania Cam. Iluminatul public va fi oprit, iar participanţii se vor putea bucura de jocuri de lumini şi foc.

Constanţa sărbătoreşte pe întuneric

La evenimentul din Constanţa vor participa mai multe unităţi şcolare din judeţ, care se vor implica prin stingerea iluminatului public şi în alte părţi ale oraşului timp de o oră, printre care la Primărie, Consiliul judeţean, Prefectura sau Casa de Cultură a Sindicatelor.

Sighişoara va fi igienizată

În Cetatea Sighişoara vor avea loc mai multe activităţi dedicate evenimentului Orei Pământulu. Printre acestea se numără o acţiune de ecologizare în cartierele Sighişoarei, de la ora 9.00 la 13.00, un concert susţinut de Fanfara Municipiului Sighişoara şi o paradă a ţinutelor confecţionate din materiale reciclabile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite