România îşi alege cei medicii cu care se mândreşte! Cine crezi că va fi pe locul întâi în oraşul tău?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miercuri, 16 noiembrie,  campania dedicată celor mai apreciați medici ajunge la final
Miercuri, 16 noiembrie, campania dedicată celor mai apreciați medici ajunge la final

Campania „Doctorii cu care România se mândreşte“ se apropie de final. Nu rata miercuri, în ediţiile locale ale  ziarului „Adevărul“, poveştile doctorilor care ocupă locul 1 în acest top al celor mai iubiţi medici din România!

Pe lângă topul făcut online de cititori, au contat, în proporţie de 66%, voturile date de reprezentanţii unor fundaţii ce activează în domeniu sănătăţii şi cele ale membrilor redacţiei „Adevărul“.

Iată cine sunt ocupanţii locului al doilea din Top cinci cei mai buni medici din România, pe oraşe:

. Numărul mare de alexăndreni care l-au votat pe doctor pe site-ul alexandria.adevarul.ro l-au clasat pe Valentin Filip pe locul II în topul celor mai buni medici cu care Alexandria se mândreşte. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Alexandria se mândreşte!




Baia Mare. Pe locul 2 se află Constantina Pop, medic primar pediatru, care după două decenii de activitate în Baia Mare, spune că cea mai importantă răsplată pentru întreaga sa activitate este zâmbetul copiilor, care pleacă sănătoşi din secţia de pediatrie. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Zalăul se mândreşte!





Bistriţa. Pe locul doi se situează doctorul Porfirie Vasiluţ, medic primar obstretică ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean Bistriţa. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Bistriţa se mândreşte!

Pe locul doi s-a clasat „tăticul" copiilor născuţi prematur, Ioan Oprea, care este şi şeful Secţiei de Neonatologie a Maternităţii Braşov din 1994. Cazul unui băieţel din Săcele, născut la doar 520 de grame, îi luminează faţa pediatrului. Şi acum se întâlneşte cu el şi se bucură să-i audă cuvintele de mulţumire. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Braşovul de mândreşte!






. Locul al doilea a revenit medicului Marian Baciu de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Brăila se mândreşte!




Valentin Filip Constantina Pop ocupă poziţia secundă în top Ioan Oprea a salvat mulţi bebeluşi din ghearele morţii. Foto: Stelian Grăjdan. Dr. Marian Baciu, UPU Brăila. FOTO: ADEVĂRUL BRĂILA

. Locul al doilea este ocupat de neurochirurgul Leon Dănăilă. Şef al clinicii de neurochirurgie vasculară a Spitalului Gheorghe Marinescu, Leon Dănăilă a revoluţionat operaţiile pe creier. El are are la activ peste 37.000 de intervenţii chirurgicale. El însă i-a salvat! Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Bucureştiul se mândreşte!




. Medicul de pe locul 2 este Adela Maria Năsturică. După 7 ani de experienţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, tânăra în halat alb a ajuns la sufletele pacienţilor. Se mândreşte cu faptul că a muncit non-stop pentru a deveni medic şi spune că este printre puţinii din ţară cu trei competenţe ecografice: generală, cardiacă şi vasculară. Citelte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cuc care Călăraşiul se mândreşte!




Cluj-Napoca. Pe locul doi se situează dr. Sanda Patrichi, neurologul care conduce de cinci ani Spitalul Clinic de Recuperare, şi prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Clujul se mândreşte!

 


. Ortopedul Horia Nicolae de la Spitalul din Eforie Sud se află pe locul 2 în topul celor mai iubiţi medici. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Constanţa se mândreşte!





. Locul al doilea în topul nostru este ocupat de chirurgul Ion Georgescu, unul dintre cei mai apreciaţi din ţară. Cu peste 12.000 de operaţii la activ, profesorul a avut o contribuţie extraordinară în dezvoltarea chirurgiei laparoscopice, prin colaborări cu medici din Italia, şi a reuşit să extindă aria intervenţiilor chirurgicale de mare anvergură, cum sunt cele din domeniul oncologic. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Cariova se mândreşte!



. Cardiologul Cristina Benguş ocupă locul doi în topul medicilor cu care Focşaniul se mândreşte. Nu rataţi, miercuri, povestea medicului care a obţinut prima poziţie în clasament! Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Focşaniul se mândreşte.

image
Adela Maria Năsturică, medic primar internist Sanda Patrichi, managerul Spitalului Clinic de Recuperare, şi Nicolae Hâncu, specialist în Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Medicul Horia Nicolae
image
image

. Chirurgul Paul Ichim este gălăţean prin naştere, a făcut facultatea de medicină la Iaşi, iar din 2006 este "dublu doctor", prin obţinerea titlului de doctor în medicină. „Chirurgia m-a atras pentru că medicul intervine direct asupra suferinţei bolnavului, vindecarea fiind spectaculoasă în majoritatea cazurilor", afirmă Paul Ichim. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Galaţiul se mândreşte!



. Locul secund în „Topul medicilor cu care Giurgiul se mândreşte” este ocupat de chirurgul Costel Iorga, votat în număr mare de cititorii siteului giurgiu.adevarul.ro. Medicul este angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Giurgiu se mândreşte.



. Medicul medicului ORL Vasile Costinescu care de peste patru decenii este în slujba cetăţenilor ocupă locul al doilea în acerst top. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Iaşul se mândreşte!





. Gheorghe Bumbu, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea ocupă locul doi printre cei mai buni medici orădeni. Nu ratați, miercuri,, povestea medicului care a obținut prima poziție în clasament! Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Oradea se mândreşte!

Medicul Paul Ichim - Galaţi Medicul Costel Iorga profesează în Giurgiu încă din anul 1985 Profesorul Vasile Costinescu s-a clasat pe locul II în campania „Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte“ Gheorghe Bumbu este invitat la numeroase conferinţe naţionale şi internaţionale de urologie


. Medicul de pe locul 2 este Marian Albu, singurul specialist în cardiologie intervenţională de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. A efectuat 950 de proceduri- coronarografii, arteriografii şi implanuri de cardiostimulatoare. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Ploieştiul se mândreşte!





Satu Mare. Locul al doilea este ocupat de dr. Liviu Ardelean, medic primar obstretrică şi ginecologie la Spitalul Judeţean Satu Mare. “Fac medicina din pasiune. Iubesc copiii, iar faptul că ajut femeile să devină mame este una dintre cele mai mari satisfacţii ale mele. Bucuria de a ajuta la aducerea pe lume a copiilor nu se poate asemăna cu nimic. Şi după 25 de ani de activitate, îmi creşte inima când văd că atât mama cât şi copilaşul sunt bine” afirmă medicul. În cei 25 de ani de meserie a ajutat la aducerea pe lume a mii de copii. Dr. Liviu Ardelean s-a născut în data de 28 septembrie 1954 la Satu Mare. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Satu Mre se mândreşte!


. Chirurgul Aurel Coman s-a clasat pe locul II în campania ”Medici cu care Sibiul de mândrește”, fiind unul din medicii care au adunat cele mai multe voturi din partea sibienilor. Chirurgul care din acest an a ales să lucreze doar în sistemul privat are la activ aproximativ 7.000 de operații, iar în timpul liber merge cu plăcere la vânătoare. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Sibiul se mândreşte!




. Medicul chirurg Sorin George Hâncu are în spate o experienţă de peste 30 de ani, cu propriile mâini salvând viaţa a mii de suceveni de-alungul timpului. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Suceava se mândreşte!






Târgovişte. Dr. Viorel Baroş , medic primar ostretică-ginecologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Târgovişte, ocupă locul al doilea în topul târgoviştenilor. Viorel Baroş profesează ca medic la secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean din Târgovişte de 13 ani.  Alegerea specializării obstretică-ginecologie nu a fost deloc întâmplătoare. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu Târgoviştea se mândreşte!




Târgu Mureş. Raed Arafat, sirianul care a schimbat medicina românească, ocupând locul al doilea în top. Născut în Palestina, dar adoptat de târgumureșeni, medicul a înființat Serviciul Mobil de Urgență și Descarcerare în urmă cu două decenii, iar astăzi este subsecretar de stat în Ministerul Sănătății. Când spui Raed Arafat, gândul ți se îndreaptă fără greș la Serviciul Mobil de Urgență și Descarcerare sau, mai pe scurt, SMURD. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Târgu Mureş se mândreşte!



. Pe locul doi s-a clasat dr. Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI de la Spitalul Județean, un profesionist care a făcut totul pentru a-și aduce secția la standarde europene. Pentru a reuși să strângă suficienți bani, medicul cunoscut în întreaga țară pentru că l-a convins pe Cristi Minculescu să se opereze pentru a-și salva viața, a organizat inclusiv concerte pentru strângerea fondurilor: medicul care a învins sărăcia sistemului medical. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Timişoara se mândreşte!


. Pe locul 2 se află dr. Mihai Tatu, poate unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Tulcea. Apreciat pentru profesionalismul cu care tratează psihiatria, dr. Tatu spune că nu a regretat niciodată alegerea făcută şi că singurul regret pe care îl are este acela că nu poate face mai mult pentru psihiatrie. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Tulcea se mândreşte!



. Pe locul II, medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe, din Spitalul Judeţean de Urgenţe din Râmnicu Vâlcea, Florin Nicolae. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Vâlcea se mândreşte!






. Pe locul al doilea se clasează un remarcabil chirurg văzut de juriul de specialitate chiar pe locul I. Este vorba despre Ioan Ciobanca, până nu demult şef al secţiei de chirugie a spitalului din Zalău. Citeşte AICI cine sunt ceilalţi medici din Top 5 doctori cu care Zalăul se mândreşte!

Cardiologul Marian Albu efectuează proceduri pentru diagnosticarea si tratamentul afecţiunilor inimii (foto Alex Policală) dr. Liviu Ardelean este medicul de pe locul II Aurel Coman
image
Dr. Viorel Baroş Raed Arafat, un medic cu care ne mândrim Dorel Săndesc nu s-a lăsat descurajat de sistemul medical bolnav din România. Foto: Horia Călăceanu Dr. Mihai Tatu Dr. Florin Nicolae, un urgentist care îşi face meseria cu dragoste
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite