REPORTAJ VIDEO Cozile de la paşapoarte, pe cale de dispariţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de eliberare a paşapoartelor a devenit unul aproape normal după ce toată vara a fost un chin. După deschiderea noului sediu al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple în incinta Plaza Mall din Bucureşti, cozile au dispărut aproape în totalitate.

Momentul acesta a fost aşteptat cu sufletul la gură de sute de bucureşteni, sătui de cozile infernale la care trebuiau să aştepte. Premierul României, Mihai Tudose, prezent la deschiderea noului sediu, s-a declarat foarte mulţumit de noile condiţii.

„Am văzut un spaţiu modern, un lucru foarte bun. Şi dacă au de aşteptat oamenii 20 de minute - o jumătate de oră, mediul este ok: au unde să stea la o cafea, să mănânce, temperatura, ambientul este în regulă, nu stau în soare, într-o curte. Este în regulă. În sfârşit, un semn de civilizaţie. Încă o dată felicitări”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Însă cei prezenţi sunt în continuare nemulţumiţi de timpul de aşteptare, dar mai ales erorile sistemelor care îngreunează mersul liniştit al lucrurilor.

„E bun deocamdată, dar nici aici nu e ok. Scrie că la 14 ne dă paşapoartele şi e deja 14:30. Cred că nu funcţionează sistemele, cine ştie. Eu aştept de mai bine de o oră” a declarat un bucureştean.

Lăsând deoparte problemele tehnice, majoritatea celor prezenţi au fost surprinşi de condiţiile noului centru.

REPORTAJ Cozile de la paşapoarte pe cale de dispariţie. Noul sediu primit cu nerăbdare de cetăţeni

„E super ingenious pentru că în Dâmboviţa de unde vin eu, acolo e jale. Ai un ghişeu la tot personalul. Am fost acolo, m-a programat peste două săptămâni doar pentru bonul de ordine. Aici, într-un sfert de oră am fost rezolvat” mărturiseşte un tânăr venit de la prima oră pentru a-şi schimba paşaportul.

Însă, sceptici din fire, aceştia sunt siguri că în zilele ce urmează se vor forma şi aici cozi.

„Este foarte fumos, este liber în primul rând faţă de celelalte sedii unde e coadă constant. Cu siguranţa şi aici se vor face cozi pentru că lumea încă nu a aflat de el” spune un bucureştean.

În noul centru funcţionează 20 de ghişee, iar cetăţenii au posibilitatea de a plăti taxele necesare la oficiile bancare şi poştale, atât în interiorul centrului comercial, cât şi în proximitatea acestuia.

Fără cozi la Pipera

În partea opusă a Capitalei, la sediul din Pipera este linişte. Aproximativ 100 de persoane aşteaptă să îşi schimbe paşaportul. Majoritatea au ales să vină la sediul din Pipera cu speranţa că cei mai mulţi vor merge noul sediu.

„Mi s-a părut mai comod aici şi am sperat că nu o să mai fie atât de multă lume şi s-au dus dincolo toţi, că aşa e la români, se mută dintr-o parte în alta. Sunt foarte mulţumit, am aşteptat chiar foarte puţin. O oră pentru a schimba şi paşaportul şi carnetul. Deci, mai mult am alergat” declară mulţumit un bărbat.  

Conform Agerpress, luni au fost preluate 700 de cereri şi au fost eliberate 104 paşapoarte la sediul din Plaza Mall. Iar la ghişeele din Pipera au fost depuse 224 de cereri şi au fost emise 216 documente, în timp ce în sediul din Amzei au fost înregistrate 100 de cereri şi au fost emise 500 de paşapoarte. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite