Reguli noi în spitale după 15 mai. Explicaţiile medicului Raed Arafat: „La ambulatoriu trebuie eliminată aşteptarea la grămadă”

Reguli noi în spitale după 15 mai. Explicaţiile medicului Raed Arafat: „La ambulatoriu trebuie eliminată aşteptarea la grămadă”

Secretarul de stat dr. Raed Arafat

În spitale vor fi introduse noi reguli pentru a se preveni infecţia cu COVID-19. Anunţul a fost făcut de medicul Raed Arafat.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Vreau să clarific situaţia. Noi nu am inchis spitale. Au fost spitale desemnate COVID şi non-COVID. Regula care s-a dat atunci este o regulă din medicina de dezastre. Când te aştepti, atenţie, când te aştepţi la un număr mare de cazuri, mai ales când este un risc de contagiozitate, cazurile care nu sunt obligatorii să fie în spital la acest moment nu mai vin decât dacă starea lor e urgentă sau dacă starea lor se poate deteriora pe perioada aşteptării. Atunci ei trebuie trataţi. Noi am lăsat acest lucru în mâna medicilor. Nimeni nu le-a spus medicilor "nu aveţi voie să internaţi", nimeni nu le-a spus medicilor "nu internaţi decât după ce are testul COVID". S-a întâmplat în unele zone”, a afirmat dr. Raed Arafat la digi24.. 
 
După data de 15 spitalele trebuie să primească şi alţi bolnavi, dar vor fi reguli, a adăugat Arafat. El i-a sfăctuit pe pacienţi să nu meargă la UPU decât dacă sunt urgenţe. ”În continuare este loc expus acolo. Şi bineînţeles, la UPU se va face un pre-triaj şi va fi o zonă pentru bolnavii cu febră, cu simptomatologie respiratorie.”

Arafat a enunţat câteva dintre regulile care vor funcţiona în spitale şi în ambulatorii după 15 mai, astfel: 
”La ambulatoriu trebuie eliminată aşteptarea la grămadă. Mai degrabă trebuie să intre programarea. Te vede medicul, ai plecat, vine următorul. Eventual va fi o zonă de aşteptare cu două sau trei persoane care aşteaptă să intre, la o distanţă semnificativă.
 
În spitale, dacă e un salon care avea cinci paturi, poate de acum va avea trei paturi şi să fie distanţa mai mare. Asta trebuie să stabilească epidemiologul spitalului.
 
Spitalele vor avea circuite, zone destinate bolnavilor cu COVID şi alt probleme. Va fi foarte greu pe parcurs să păstrăm spitale COVID şi non-COVID. Ulterior, fiecare spital va trebui să aibă zone în care un bolnav COVID pozitiv care altă problemă să poată fi tratat. Personalul medical trebuie să fie protejat continuu", a mai spus Raed Arafat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările