Raed Arafat, replică pentru Rafila: Integrarea SMURD în Ministerul Sănătăţii ar putea slăbi sistemul şi ar strica ceea ce s-a construit

Raed Arafat, replică pentru Rafila: Integrarea SMURD în Ministerul Sănătăţii ar putea slăbi sistemul şi ar strica ceea ce s-a construit

Foto: Facebook

Secretarul de stat Raed Arafat se împotriveşte declaraţiei ministrului Alexandru Rafila conform căreia SMURD ar trebui să treacă sub supravegherea Ministerului Sănătăţii. Potrivit şefului DSU, această schimbare nu ar face decât „să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Integrarea în MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa - cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare - şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit. Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul", a afirmat dr. Raed Arafat, care a fost prezent joi la Braşov cu prilejul lansării noii clădiri a UPU-SMURD, conform Agerpres. 
 
Şeful DSU a punctat că nu există niciun argument pentru această „ruptură”. 
 
„Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (...) Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient”, a afirmat dr. Raed Arafat.  
 
Ministrul Sănătăţii a declarat joi că serviciul de urgenţă SMURD, organizat de Raed Arafat la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătăţii, iar acest lucru „trebuie să fie o politică de sănătate a statului român”. 
 
Alexandru Rafila a declarat că Ministerul Sănătăţii este cel responsabil pentru activitatea medicală „atât în faţa profesioniştilor din sănătate, cât şi în faţa opiniei publice”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările