Raed Arafat: Oamenii să nu apeleze la 112 doar pentru testare COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Raed Arafat a rugat populaţia să respecte măsurile ssanitare anunţate de autorităţi
Dr. Raed Arafat a rugat populaţia să respecte măsurile ssanitare anunţate de autorităţi

Într-o conferinţă de presă ulterioară şedinţei de Guvern de miercuri, dr. Raed Arafat a vorbit despre trendul ascendent al epidemiei de COVID-19 din România şi a chemat populaţia să fie parteneră în lupta împotriva virusului.

Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a rugat populaţia să nu sune la serviciul de urgenţă la 112 dacă nu au o situaţie cu adevărat urgenţă, ci vor doar să fie testaţi pentru COVID-19. 

Medicul a argumentat că, în ultimele zile, serviciul de urgenţă a fost supraaglomerat cu apeluri care nu reprezentau urgenţe şi acest lucru a redus timpul de răspuns pentru situaţiile cu adevărat urgente. 

Cei care sunt suspecţi de COVID şi vor să fie testaţi trebuie să apeleze telefoanele dedicate de la Direcţiile de Sănătate Publică, la fel şi cei testaţi pozitiv dar care nu au simptome şi vor să li se facă evaluarea. 

Arafat a mai spus că rata de infectare anunţată zilnic de autorităţi are la bază datele de la Evidenţa Populaţiei, iar din calcul sunt excluse focarele reprezentate de regulă de spitale şi centrele rezidenţiale. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite