Raed Arafat: „Încă sunt medici care primesc şpăgi, deşi salariile au crescut semnificativ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ministerul de Interne
FOTO Ministerul de Interne

Medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), spune că deşi salariile din sistemul medical au crescut semnificativ, încă sunt medici care iau şpăgi.

Oficialul a explicat, la postul de radio DigiFM, că salariul unui medic specialist este acum de 13.000 de lei. 

„Eu, ca secretar de stat, am sub salariul unui medic specialist care a terminat acum o facultate. Câştigaţi 2.000 de euro. Exact. Iar un medic specialist tânăr care acum a ieşit ştiu că începe salariul lui de la 13.000 de lei. Şi mai ai gărzile, mai ai sporurile, sunt colegi care pot să atingă şi 20.000 de lei”, a spus doctorul Raed Arafat, potrivit sursei citate. 

Acesta susţine că în asemenea condiţii şpaga nu ar mai trebui să existe.

„Poţi mulţumi după, cu o chestie simbolică. Şi asta o au şi britanicii. O carte, o sticlă de ceva sau un buchet cu flori, dar asta nu putea să aibă loc decât după ce totul e gata, după ce bolnavul este externat”, a completat Arafat. 

Şpaga, principala problemă din Sănătate

Românii consideră că şpaga este principala problemă din sistemul sanitar, potrivit unui studiu făcut de Biroul de Cercetări Sociale. Referitor la principalele probleme identificate de respondenţi cu privire la sistemul de sănătate, şpaga din spitale a fost amintită de 24% din români, infecţiile intraspitaliceşti sunt principala problemă în opinia a 20% din români, iar investiţiile insuficiente sunt pe locul trei în clasament.

Printre problemele amintite de sondaj se mai numără lipsa personalului calificat, slaba organizare a instituţiilor medicale şi lipsa prevenţiei. Participanţii la sondaj sunt de părere că guvernul nu poate opri exodul medicilor români în afara ţării. În privinţa condiţiilor din spitale, 42% din repondenţi spun că au rămas la fel ca acum doi ani şi 23% spun că sunt mai bune decât erau în urmă cu doi ani. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite