Radu Berceanu: "Nu avem niciun motiv să oprim zborurile!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că traficul aerian nu va fi oprit şi că toate cursele aeriene pot funcţiona conform programului stabilit.

Chiar dacă ANM a anunţat că, la ora 15.00, tot teritoriul ţării noatre va fi acoperit de un nor vulcanic, Radu Berceanu a spus miercuri dimineaţă că nu se vor opera modificări în programul aeria. "Nu oprim zborurile, nu avem niciun motiv", a punctat Ministrul Transporturilor.

Mai citiţi şi:

Marin Anton: "Se poate zbura şi prin norul vulcanic. Nu vom da interdicţii!"

EXCLUSIV Un avion Tarom a luat norul în motoare

Comitetul pentru situaţii de urgenţă se va reuni, miercuri, pentru a stabili dacă avioanele vor fi ţinute din nou la sol din cauza norului. "Am avut aeronave care au venit de peste tot, inclusiv de la Amsterdam, am făcut verificări la sol. Nu cred că e niciun fel de problemă şi nu cred că avem motive să ne aşteptăm la altceva", a mai spus Radu Berceanu pentru Realitatea TV.

Spaţiul aerian din ţara noastră este deschis în totalitate şi nu există restricţii de zbor. "Până la 12.00,  avem activitate normală. Sper ca şi după ora 12 activitatea să fie normală pe toate aerporturile din România. Urmărim ceea ce se întâmplă în România şi în lume şi sperăm să luăm o decizie corectă şi să nu restricţionăm în niciun fel activitatea aviatică din România astăzi", a declarat Marin Anton, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite