Proteste în spitale. Angajaţii cer creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistem. SANITAS anunţă grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Sanitas Constanţa
FOTO: Sanitas Constanţa

Sindicaliştii din Sănătate organizează proteste spontane pentru a cere creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistem şi acordarea sporurilor şi personalului TESA.

Federaţia Solidaritatea Sanitară le-a cerut membrilor să iasă în pauza de masă în curtea unităţilor, să rămână câteva minute la final de program sau să se prezinte la serviciu în timpul liber, având în vedere că pe durata stării de alertă grevele sunt interzise. ”Doar o mişcare de amploare are şanse reale de a obţine drepturile salariale cuvenite”, a transmis Federaţia. La rândul lor, reprezentanţii SANITAS anunţă grevă japoneză în toate unităţile.

”Începând de astăzi, pe perioada nedeterminată, personalul medico-sanitar, auxiliar Şi personalul TESA din unităţile sanitare din toată tara vor fi în grevă japoneză”, anunţă SANITAS.

Sindicaliştii Solidaritatea Sanitară organizează proteste spontane în spitale.  

”Salariaţii Spitalului Judeţean Tulcea s-au adunat în curte să protesteze împotriva OUG aflată în transparenţă, care nu prevede, aşa cum am primit promisiuni, creşterea salariilor tuturor salariaţilor din Sănătate la nivelul anului 2022. Noi am solicitat introducerea personalului TESA în Anexa 2pentru a beneficia şi de sporurile aferente acestei anexe”, a declarat Angelica Atanasov, preşedinte Sindicat Solidaritatea Sanitara Tulcea. 

Federaţia Solidaritatea Sanitară le-a transmis membrilor cum poate fi organizat un protest, în condiţiile în care grevele sunt interzise pe durata stării de alertă.  

”Un protest util este o acţiune ce are vizibilitate, amploare, indică o nemulţumire reală şi oferă tuturor lucrătorilor nemulţumiţi posibilitatea de a participa la el. Amploarea percepută a nedreptăţii este proporţională cu numărul lucrătorilor care manifestă pentru ea. Cum poate fi organizat un protest util în condiţiile în care greva este interzisă? Ieşind în pauza de masă în curtea unităţilor sau rămânând la sfârşitul programului în curtea unităţii câteva minute ori prezentându-vă de acasă în curtea unităţii la o oră stabilită”, au transmis reprezentaţii Federaţiei.  

Reprezentanţii organizaţiei sindicale cred că ”doar o mişcare de amploare a tuturor lucrătorilor din sănătate are şanse reale de a obţine drepturile salariale cuvenite”.  

Vă recomandăm şi: 

OMV Petrom, despre protestele angajaţilor companiei: „Remuneraţia angajaţilor este la niveluri competitive”

Încă un protestatar de la manifestaţia AUR a fost reţinut. Este unul dintre cei care au forţat poarta Senatului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite