Prima hartă interactivă a serviciilor medicale oncologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii diagnosticaţi cu cancer dar şi familiile acestora vor avea acces, începând de luni, la prima hartă interactivă a serviciilor medicale, de stat şi private. Harta conţine şi informaţii legate de spitale, clinici, centre şi alte organizaţii dedicate acestei patologii.

„Instrumentul a fost conceput pornind de la nevoia pacienţilor cu care am intrat în contact de-a lungul timpului”, spune Maria Culescu, preşedintele fondator al Asociaţiei M.A.M.E, organizaţia neguvernamentală care a demarat proiectul.

„Din punctul meu de vedere, al unui fost bolnav de cancer, pot spune că o astfel de hartă, care oferă informare şi îndrumare în timp util, este extrem de importantă, deoarece orice amânare a investigaţiilor sau a tratamentelor se reflectă asupra succesului terapeutic în cazul pacientului oncologic”, a completat Culescu.

Concret, harta include peste 200 de clinici şi spitale din 20 de ţări din Europa, America şi Asia, clinicile fiind grupate în patru categorii: oncologie, hematologie, radioterapie şi transplant medular. Mai exact, pacienţii au acces la date de contact ale spitalelor, ale clinicilor, ale secţiilor, dar şi ale medicilor specialişti. Totodată, aceştia pot vizualiza şi care sunt opţiunile de cazare, cele de transport şi alte detalii utile.

Pe lângă harta interactivă, proiectul oferă şi servicii de consiliere medicală, psihologică şi juridică. În plus, Asociaţia M.A.M.E. oferă consultanţă pentru realizarea campaniilor de strângere de fonduri necesare pentru operaţiile care se efectuează în afara ţării, precum şi sprijin pentru formularul S2, E 112, pentru acoperirea costurilor medicale de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Harta poate fi accesată AICI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite