Picturile micilor genii, vândute pentru a cumpăra orfanilor cadouri de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii supradotaţi de la Academia Creativităţii şi Talentului au creat 20 de picturi pe care le vor expune sâmbătă în Capitală, iar cu banii din vânzarea lor vor să le cumpere cadouri de Moş Crăciun copiilor aflaţi în grija statului, fără o familie.

Cele 20 de lucrări de artă realizate de copii talentaţi vor fi expuse sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 15.30, la Ceainăria Serendipity din Bucureşti.

Lucrările copiilor de la Academia Creativităţii şi Talentului vor fi vândute, iar ”din banii obţinuţi se vor cumpăra cadouri de Moş Crăciun copiilor aflaţi în situaţii de risc social major, beneficiari ai unor servicii complexe sociale”, se arată într-un comunicat al celor de la Gifted Academy, susţinută de profesorul Florian Colceag.

“Scopul acestei acţiuni este de a încuraja copiii de a face un bine celor care nu se pot bucura de o sărbătoare, precum cea de Crăciun, pe care unii dintre ei o văd doar în calendar. Arta dăruirii este o filosofie socială simplă, dar de o forţă enormă, care face mai mult decât o educaţie primită în cei 20 de ani de şcoală”, susţine Lajos Kristof, directorul departamentului Gifted Education din cadrul programului Academia Creativităţii şi Talentului şi de asemenea Ambasador al Copiilor Aflaţi în Situaţii de Risc Social Major cu Potenţial Înalt din România.

La vernisaj vor fi prezente personalităţi din mediul stiinţei, culturii şi educaţiei, precum profesorul Florian Colceag şi artistul plastic Delia Călinescu, ambii mentori la Academie.

Programul Academia Creativităţii şi Talentului este un program de tip ”gifted education”, ”triangular, dedicat copiilor şi părinţilor, care are ca menire identificarea şi promovarea potentialului creativ al fiecărui copil şi încurajarea stimei de sine”, mai spun reprezentanţii asociaţiei.


Scandalul copiilor de împrumut

Copiii instituţionalizaţi au posibilitatea să-şi petreacă Sărbătorile de Crăciun în sânul unei familii, graţie campaniei „Ia-mă acasă de Crăciun”, demarată de postul public de televiziune în parteneriat cu Ministerul Muncii. Campania va culmina cu o Ediţie Specială de Crăciun ce va fi difuzată la TVR 2 şi care va cuprinde câteva dintre cele mai emoţionante răspunsuri şi reacţii la această iniţiativă.

Inteligenţa orfanilor, afectată ireversibil de creşterea în centre de plasament - studiu al cercetătorilor americani

Cercetătorii americani atrag atenţia că orfanii României aflaţi în centrele de plasament încă de la naştere au un IQ mai redus faţă de copiii care sunt crescuţi în sânul unei familii, nu îşi pot controla impulsurile şi au dificultăţi în a-şi păstra intacte amintirile. Ba mai mult, micuţii devin ulterior agresivi şi dezvoltă simptome care mimează autismul.

DEZBATERE Crearea claselor de elită, discriminare sau performanţă? Capitala va avea 56 de clase intensive anul viitor

Tendinţa sistemului educaţional românesc de a favoriza elitele în detrimentul elevilor de nivel mediu şi slab aduce ţării medalii la olimpiadele internaţionale. Per ansamblu, învăţământul românesc are însă de suferit, susţin specialişti în educaţie şi psihologi.

Ministerul Educaţiei face primul pas pentru sprijinirea elevilor supradotaţi

Statul va organiza competiţii şcolare, culturale şi sportive şi va susţine financiar atât participarea elevilor la concursuri naţionale şi internaţionale, cât şi premierea celor care au performanţe deosebite, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern propus de Ministerul Educaţiei. De asemenea, vor fi premiaţi, cu întârziere, olimpicii din anul şcolar 2010-2011.

Copiii geniali, priviţi cu ostilitate de statul român

Statul român şi-a asumat legal susţinerea copiilor supradotaţi, însă, din lipsă de fonduri,totul a rămas pe hârtie. Specialiştii susţin, mai mult, că sistemul actual îi inhibă şi le este astfel ostil.

Copiii supradotaţi, viitorul ignorat al României

Pe hârtie, România este fruntaşă în lume la capitolul micuţilor cu abilităţi mentale peste medie. În lipsa unor alternative de educaţie, aceştia fie se plafonează, fie sunt priviţi ca nişte ciudăţenii ale naturii, având mari greutăţi de integrare socială.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite