Peste 250 de persoane au vrut să doneze sânge la centrele mobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a anunţat că peste 250 de persoane au vrut să doneze sânge prin centrele mobile din Bucureşti şi Iaşi în mai puţin de o lună.

Dintre acestea, 151 au fost admise la donare, restul fiind respinse din diverse motive medicale, informează Agerpres.

În Bucureşti au fost organizate până în prezent 5 sesiuni de colectare a sângelui prin centrul mobil, majoritatea acestora fiind realizate la biserici şi unele instituţii private.

Săptămâna viitoare, unitatea mobilă din Iaşi va organiza o colectă în oraşul Paşcani.

Până în data de 15 iulie şi celelalte trei centre mobile aflate în custodia Institutului de Hematologie vor fi operaţionale, în oraşele Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova.

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat anul trecut 5 centre mobile pentru donarea de sânge. Autocarele sunt destinate donării de sânge în zonele urbane şi rurale, astfel încât cei care doresc să doneze sânge să evite deplasarea dificilă şi consumatoare de timp la centrele fixe de donare din oraşele capitală de judeţ sau din Bucureşti.

Scopul proiectului Ministerului Sănătăţii este acela de a da posibilitatea populaţiei să utilizeze şi alte forme de a dona sânge, în afară de aceste centre fixe, astfel încât să crească numărul donatorilor.

Maşinile se deplasează la instituţii, firme, în locurile publice din localităţile unui judeţ pentru a recolta sânge de la persoane voluntare, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări europene. Autocarele acţionează regional, ele deplasându-se după un program prestabilit, precizează sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite