Pe cine loveşte forfetarul - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre impozitul forfetar, accidentul poliţiştilor de la Circulaţie şi cât costă întreţinerea spaţiilor verzi la Palatul Cotroceni. Printre alte subiecte, 200 de judecători acuză CSM de promovări oculte, iar afacerea F-16 devine programul "Rabla cu epoleţi".

Pe cine loveşte forfetarul

Taximetriştii, hotelurile, pensiunile, saloanele de înfrumuseţare şi restaurantele se numără printre viitori plătitori ai noului bir. Nu se ştie exact cât va fi de plată şi începând de când. Noul impozit forfetar, care îl va înlocui pe cel minim aflat în vigoare, va lovi în special localurile situate în zonele bune ale oraşelor şi hotelurile luxoase cu multe camere. Asta rezultă dintr-un proiect de lucru al guvernului pentru modificarea Codului Fiscal. Potrivit documentului, care nu a fost confirmat oficial, hotelurile şi pensiunile cu o singură stea vor achita un impozit de 613 lei înmulţit cu numărul de camere, scrie EVZ.

Poliţiştii de la Circulaţie, victime ale propriilor radare invizibile

Poliţiştii de la Circulaţie au căzut victima propriei strategii de folosirea radarelor invizibile. Nu mai puţin de cinci Super Loganuri noi-nouţe echipate cu radarele Stealth au intrat în coliziune pe Autostrada Bucureşti-Piteşti în timp ce se îndreptau spre Maramureş. O restricţie de viteză impusă pe unul dintre tronsoane, l-a făcut pe şoferul aflat în capul coloanei cu nouă Super Loganuri să frâneze brusc. Fie că butonau noile jucări de la bord, fie că erau pur şi simplu neatenţi, sau aveau viteza mult prea mare, poliţiştii din spate n-au mai apucat să frâneze la timp. Bilanţul a fost 5 maşini avariate, dintre care 3 suficient de serios încât să nu mai poată continua drumul spre Maramureş şi amendă plus câte două puncte de penalizare pentru doi dintre vitezomanii în uniformă, scrie Gândul.

Băsescu va admira flori şi iarbă de 30.000 de euro

Administraţia Prezidenţială va cheltui în acest an 30.000 de euro, pentru simpla întreţinere a spaţiilor verzi din incinta Palatului Cotroceni. După cum atestă un document al Administraţiei Prezidenţiale, intrat joi în posesia Cotidianul.ro, este vorba despre suma totală de 117.647,06 lei care va fi consumată pentru parcul inetrior al Palatului Cotroceni. Suma se adaugă celei de aproximativ 1.500.000 de euro cheltuită pentru lucrări şi amenjări în incinta sediului Administraţiei Prezidenţiale.

200 de judecători acuză CSM de promovări oculte

Magistraţii protestează împotriva numirii de către CSM în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia Contencios, a secretarului general al instituţiei, Corina Alina Corbu. Judecătorii consideră că aceasta nu are experienţa juridică necesară. La grupul de 30 de judecători care au început de ieri protestul împotriva magistraţilor anchetaţi penal s-au alăturat azi alţi 170, iar lista rămâne deschisă, scrie România Liberă.

Afacerea F-16 devine programul "Rabla cu epoleţi"

Prezentată de preşedintele Traian Băsescu şi de Ministerul Apărării ca o variantă de criză, achiziţia avioanelor F-16 la mâna a doua se dovedeşte în acest moment imposibil de evaluat financiar, potrivit Jurnalul Naţional.Mai mult, ea începe să se apropie de costurile maximale prevăzute iniţial pentru programul multirol, în condiţiile în care singura explicaţie oficială pentru scoaterea din competiţie a concurenţei celor de la Lockheed Martin a fost situaţia economică precară a României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite