Dr. Adrian Marinescu: „Nimeni nu poate avea garanţia că va face o formă uşoară de COVID”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile la TI pentru bolnavii de COVID-19 snt ocupate  Foto: Arhivă
Locurile la TI pentru bolnavii de COVID-19 snt ocupate  Foto: Arhivă

Directorul medical al Institutului "Matei Balş" din Bucureşti, dr. Adrian Marinescu, a atras atenţia că spitalele de boli infecţioase sunt pline cu pacienţi bolnavi de COVID-19, iar locurile care se eliberează se ocupă imediat.

"Trendul infectărilor din ultimele săptămâni înseamnă o presiune clară pe sistemul de sănătate. Acum, mai ales în Capitală sunt puţine spitale cu circuit Covid, e clar că trebuie mai multe paturi, fiecare spital acum ar trebui să vină cu un minimum de 15% paturi pentru pacienţii Covid, ceea ce în practică nu se întâmplă, a spus medicul la Digi24.

Potrivit specialistului, spitalul e plin, nu doar la terapie intensivă, paturile ocupându-se imediat după eliberare.  

”Avem nevoie de ajutor pentru pacienţii Covid în general în Bucureşti. Sunt pacienţi cu nevoi de oxigen, cei mai mulţi din cei cu forme severe sunt nevaccinati. Din cei care vin, cei mai mulţi au afecţiuni cronice, vârstnici, dar şi tineri. Ştim că varianta Delta înseamnă mai multă infecţie printre tineri şi copii. Nimeni nu poate avea o garanţie că va face o formă uşoară", a spus medicul.

El a reluat apelurile de a se respecta măsurile de prevenţie: "Chiar avem nevoie de ele, e o varianta care se transmite foarte uşor".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite