Ministerul Sănătăţii: Persoanele cu diabet se pot vaccina împotriva COVID. Sfaturi după vaccinare

Ministerul Sănătăţii: Persoanele cu diabet se pot vaccina împotriva COVID. Sfaturi după vaccinare

Ministerul Sănătăţii: Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Vaccinurile anti-COVID produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet, a anunţat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.Conform strategiei naţionale de vaccinare, aceşti pacienţi se pot vaccina acum, în etapa a II-a”, transmite Ministerul Sănătăţii într-o postare pe pagina de Facebook.

Ministerul precizează că la pacienţii cu diabet care au fost incluşi în testele clinice nu au fost observate probleme.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii. Pacienţii cu diabet au fost incluşi în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranţă”, se mai arată în postarea scrisă de reprezentanţii Ministerului.

Totodată, potrivit sursei citate, este recomandat ca în primele 48 de ore după vaccinare, pacienţii cu diabet să îşi monitorizeze cu atenţie glicemia şi să se hidrateze adecvat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările