Manastirea Hurezi are 20 de locuri de cazare pentru turisti

Asezata in partea de nord a judetului Valcea, pe soseaua nationala Rm. Valcea - Tg. Jiu, in comuna Horezu, manastirea este ctitoria domnitorului Constantin Brancoveanu. Ridicat la 1697, sfantul locas

Asezata in partea de nord a judetului Valcea, pe soseaua nationala Rm. Valcea - Tg. Jiu, in comuna Horezu, manastirea este ctitoria domnitorului Constantin Brancoveanu. Ridicat la 1697, sfantul locas monahal este cel mai vast ansamblu de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca. O alta bijuterie arhitecturala a manastirii, care ii confera un aer de permanenta sarbatoare, este foisorul, ctitorie din 1753 a lui Dionisie Balacescu. La parterul manastirii se afla trapeza - sala de mese. Pictura din trapeza este executata in fresca, intre anii 1705 si 1706. Pana in 1872, manastirea a avut o viata de obste de calugari, dupa care devine o manastire de calugarite. Pentru aceia care vor dori sa innopteze, manastirea are si posibilitati de cazare. Astfel, in prezent, exista 20 de locuri, in dormitoare cu 1-2 paturi, 3 camere cu 4 paturi si o mansarda. Plecand de aici, turistii pot vizita atat Coloana Infinitului a lui Brancusi, de la Tg. Jiu, dar si fosta cetate de scaun a Tarii Romanesti, Rm. Valcea. La Horezu se pot achizitiona, direct de la sursa, vestitele vase ceramice cu nu mai putin celebrul model al "cocosului de Horezu".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările