Klaus Iohannis, mesaj de solidaritate cu bolnavii de cancer din România: Dreptul lor la sănătate şi la viaţă trebuie respectat în orice situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate cu bolnavii de cancer din România cu ocazia Zilei Mondiale a luptei împotriva cancerului. Preşedintele României a atras atenţia asupra organizării defectuase a sistemului sanitare.

„Mulţi dintre semenii noştri sunt afectaţi de extinderea numărului de boli incurabile. Subfinanţarea, organizarea defectuoasă a sistemului sanitar sau chiar nepăsarea adâncesc această stare de fapt. Astăzi, de Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului, să nu uităm că multe forme de cancer pot fi vindecate dacă sunt depistate la timp şi că, pe termen lung, prevenirea bolilor costă statul mai puţin decât tratamente făcute târziu şi cu şanse reduse de vindecare a pacientului. De asemenea, orice socoteli am face, nu trebuie să uităm că, în spatele calculelor, se află vieţile semenilor noştri şi dreptul lor la sănătate şi la viaţă, care trebuie respectat în orice situaţie”, se arată în mesajul postat de Klaus Iohannis pe pagina de Facebook.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite