Judeţ cu judeţ:Majoritatea locurilor de cazare la pensiunile din Maramureş sunt deja rezervate pentru 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii au amânat pentru a treia oară pronunţarea sentinţei în cazul orădeanului Ionel Nistor, care a rămas cu un bisturiu în coloană după operaţie. În urma lărgirii unei şosele din Brăila, cinci stâlpi de iluminat public au ajuns în mijlocul drumului. Trei profesori focşăneni lucrează la un îndreptar care să corecteze greşelile din actualul Dicţionar Ortografic, Ortoepic şi Morfologic.

ALBA. Mai mulţi primari au pus bazele unui ONG de ecologizare a traseelor montane. Firma ar urma să asigure curăţenia în zona Apusenilor.

ARAD. Angajaţii Oficiului de Cadastru Arad, care printr-o Hotărâre de Guvern au devenit funcţionari publici, au pichetat ieri sediul instituţiei timp de o oră, nemulţumiţi că noul statut le înjumătăţeşte salariile.

ARGEŞ. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti judecă, azi, recursurile făcute de cei 34 de hackeri arestaţi marţi de procurorii DIICOT în colaborare cu FBI şi Secret Service. Aceştia sunt acuzaţi că au organizat licitaţii frauduloase pe internet.

BACĂU. Cei 200 de florari din Bacău ameninţă cu proteste de stradă fiindcă autorităţile i-au forţat să-şi mute standurile la etajul 1 al Pieţei Centrale. Edilii spun că i-au evacuat pentru a amenaja noi locuri de parcare.

BIHOR. Judecătorii au amânat pentru a treia oară pronunţarea sentinţei în cazul orădeanului Ionel Nistor. Bărbatul s-a judecat cu medicul Florian Ştefan, pe care îl acuză că i-ar fi lăsat un bisturiu în coloană după operaţie.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Lapte mai ieftin, fermieri falimentari. Fără subvenţia de lapte şi fără banii pentru controalele de producţie, cei 30.000 de crescători de bovine din judeţ spun că vor micşora preţul laptelui.

BOTOŞANI. Şefii Spitalului Judeţean Mavromati, unitate care datorează statului şi furnizorilor 11 milioane de lei, au început un program de investiţii bazat pe donaţii şi pe munca voluntarilor. Ei speră să renoveze şi să redeschidă secţia de dializă în două luni.

BRAŞOV. Cel mai june dintre Juni. Alexandru Şandru, în vârstă de un an şi trei luni, este cel mai mic dintre copiii care au călărit ieri alături de fraţii, taţii sau bunicii lor, la parada Junilor din Şcheii Braşovului.

BRĂILA. Cresc stâlpi în mijlocul străzilor. În urma lucrărilor de reabilitare încheiate săptămâna trecută, pe strada Poporului din centrul Brăilei, cinci stâlpi de iluminat public au ajuns în mijlocul drumului fiindcă trotuarul a fost îngustat.

BUZĂU. Câini poliţişti scoşi la licitaţie. Inspectoratul de Poliţie Judeţean a decis să vândă trei dintre câinii bătrâni. Buzoienii care îşi doresc un animal de companie gata dresat trebuie să participe la licitaţia din 29 aprilie.

CARAŞ-SEVERIN. Familia Angheluş din Reşiţa produce cafeaua miliardarilor, pe propria plantaţie din Indonezia. Cafeaua, care se vinde cu 50 de euro suta de grame, se face din fecalele unui animal asemănător pisicii, care mănâncă boabe de cafea.

CĂLĂRAŞI. Căminele de copii şi azilurile de bătrâni din localitatea Ciocăneşti vor fi alimentate, din a doua parte a anului, cu energie verde. Costul cumpărării panourilor solare este estimat la 10.000 de lei, contribuţie proprie a judeţului.

CLUJ. În fiecare lună, 30 de medici din judeţ pleacă în străinătate. În primele trei luni ale anului, Colegiul Medicilor a înregistrat 92 de solicitări din partea doctorilor pentru eliberarea certificatelor necesare unui job în străinătate.

CONSTANŢA. Noul sistem de plată pentru accesul în parcarea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu intră în vigoare azi. Accesul se va face pe la automatele pentru taxare, iar o jumătate de oră de staţionare costă 2 lei.

COVASNA. Fabrica de ţigarete din Sfântu-Gheorghe îşi reia activitatea astăzi, după ce a câştigat în instanţă dreptul de a funcţiona până la clarificarea cazului. Fabrica fusese închisă din cauza unor accize neplătite la bugetul de stat.

DÂMBOVIŢA. Rata şomajului în judeţ a ajuns, la sfârşitul lunii martie, la 9,27%. Agentia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă are înregistraţi aproape 20.000 de şomeri.

DOLJ. Trupul scafandrului înecat a fost scos din lacul Fântânele. După trei zile de căutări, cadavrul lui Emil Bondrescu a fost găsit ieri de colegii săi. Scafandrul s-a înecat vineri, în timp ce fixa o pânză specială la gura unui canal.

GALAŢI. Plaja Dunărea, principalul loc de agreement al gălăţenilor, arată ca un loc părăsit. Cu o lună înainte de începutul sezonului cald edilii spun că nu au bani să-l reabiliteze.

GIURGIU. Poliţiştii din Giurgiu cercetează 12 persoane care ar fi încercat să vândă peste 2.600 de pachete cu ţigări netimbrate şi 190 de litri de băuturi alcoolice fără banderole fiscale de marcaj. Marfa a fost confiscată.

GORJ. S-a deschis sezonul de rafting pe râul Jiu. Traseul, cu o lungime de 12 kilometri şi o diferenţă de nivel de 200 de metri, începe la Lainici şi se termină la Bumbeşti Jiu.

HARGHITA. A treia ediţie a Festivalului internaţional de chitară clasică „Terra Siculorum" are loc, între 12 şi 18 aprilie, la Odorheiul Secuiesc. Se vor întrece chitarişti profesionişti şi începători, iar la final cel mai talentat va obţine un premiu special.

HUNEDOARA. Silvia Gan (35 de ani), din Hunedoara, a fost reţinută ieri, fiind acuzată că şi-a înjunghiat mortal concubinul în urma unui scandal. Florin Gan (42 de ani) a decedat vineri.

IALOMIŢA. Pieptănate, tapate şi parfumate. Aşa au venit la concursul internaţional de frumuseţe canină de la Slobozia sute de animale de companie. Căţeii au surprins juriul şi publicul cu frumuseţea, dar şi cu inteligenţa lor.

IAŞI. „Zilele verzi" sunt sărbătorite la Iaşi. Câteva organizaţii ecologiste organizează începând de azi, timp de trei zile, la Centrul Cultural Francez, cursuri de cultură civică şi proiecţii de filme.

ILFOV. Un tânăr de 25 de ani, din judeţul Ilfov, a fost prins în flagrant ieri, în timp ce încerca să dea mită unui poliţist ieşean. Omul legii descoperise în portbagajul maşinii tânărului peste 6.000 de pachete cu ţigări netimbrate.

MARAMUREŞ. Majoritatea locurilor de cazare la pensiunile din judeţ sunt deja rezervate pentru 1 Mai, cei mai mulţi turişti urmând să sosească din Capitală. O noapte de cazare cu două două mese incluse costă 75 de lei.

MEHEDINŢI. Îşi vând obiectele personale pentru a scăpa de criză. Zeci de severineni fără ocupaţie îşi duc vechiturile în Târgul Veterani din Drobeta Turnu Severin în încercarea de a obţine câţiva lei pentru mâncare.

MUREŞ. Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureş a fost redeschis traficului aerian ieri. Acesta fusese închis la 6 aprilie pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a pistei care au costat 3 milioane de lei. Prima aeronavă care a aterizat pe pista modernizată a fost un Boeing 737-600 al companiei ungare Malev care venea de la Budapesta.

NEAMŢ. Găselniţă în imobiliare: casă vândută la pachet cu maşina. O vilă aflată la ieşirea din oraş este mai ieftină decât un apartament şi se vinde cu o maşină sau cu terenul aferent incluse în preţ.

OLT. Prietenul adolescentei care s-a sinucis e căutat de poliţişti. Oamenii legii din Caracal îl caută pe bărbatul de 22 de ani care avea o relaţie cu Loredana Bojin (18 ani), tânăra care s-a spânzurat sâmbătă seară.

PRAHOVA. Cea mai vârstnică ploieşteancă, Zamfira Moraru, va împlini astăzi 102 ani şi va avea parte de o petrecere surpriză, pregătită de Primărie.

SATU MARE. Ţeapă cu slujbe în Germania. Doi sătmăreni susţin că au fost înşelaţi de firma „Job Select". După ce au renunţat la slujbele din ţară şi au plătit taxe de 2.200 de lei, cei doi au fost anunţaţi că au rămas fără contracte de lucru în străinătate.

SĂLAJ. Construcţiile noi, pe cale de dispariţie în Zalău. Autorităţile locale au eliberat, luna trecută, doar trei autorizaţii de construire, cu 14% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

SIBIU. Epidemie online la Sibiu. Un virus informatic inserează link-uri către site-uri pentru adulţi din Turcia, iar informaticienii spun că nu-l pot anihila total. Peste 300 de site-uri au fost afectate, printre care şi cel al echipei de baschet CSU Sibiu.

SUCEAVA. Accesul publicului în centrele de plasament din judeţ este liber săptămâna aceasta. Sucevenii pot vedea condiţiile în care trăiesc cei 441 de copii şi pot afla poveştile lor de viaţă. Oficialii de la Protecţia Copilului încearcă astfel să încurajeze adopţiile.

TELEORMAN. Complexul comercial Lipscani din centrul oraşului Alexandria va fi gata la 15 aprilie. Acesta este al treilea termen limită de finalizare a lucrărilor anunţat de autorităţile locale, după 24 decembrie 2009 şi 15 februarie 2010.

TIMIŞ. Pasionaţii de maşini clasice s-au întâlnit ieri pentru a schimba impresii despre automobilele lor. Scopul întâlnirilor este de a pune bazele primului club privat al proprietarilor de maşini mai vechi de 40 de ani din Timişoara.

TULCEA. Asociaţia Persoanelor cu Handicap Tulcea funcţionează fără acreditare, au descoperit angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă. Aceştia au amendat organizaţia cu 5.000 de lei.

VASLUI. Ştefan cel Mare se luptă cu paragina la Podu Înalt. Monumentul voievodului moldovean este înconjurat de gunoaie, buruieni şi bănci rupte, deşi Consiliul Judeţean a cheltuit aproape 150.000 de lei pentru paza şi întreţinerea acestuia în ultimii doi ani. Agenţii firmei de pază care ar trebui să supravegheze monumentul sunt de negăsit, fie zi sau noapte.

VÂLCEA. Bani europeni pentru Parcul Buila - Vânturăriţa. Şase puncte de informare vor fi amenajate şi vor fi refăcute traseele turistice cu o finanţare europeană de peste un milion de lei.

VRANCEA. Trei profesori focşăneni corectează limba română. Dascălii de limba şi literatura română Valeriu Anghel, Maria Lupu şi Nicoleta Moise lucrează la un îndreptar care să corecteze greşelile din actualul Dicţionar Ortografic, Ortoepic şi Morfologic. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite