Judeţ cu judeţ: Un patron din Bacău a realizat un film cu hoţii care i-au spart magazinul şi pelicula rulează pe monitoarele din supermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de hunedoreni sunt aşteptaţi azi la Ţebea pentru manifestările anuale dedicate lui Avram Iancu. Un tânăr de 27 de ani din Târgovişte a ajuns la spital cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului după ce maşina pe care o conducea a luat foc. Zece macedoneni au fost prinşi muncind la o firmă din Hereclean, Sălaj, fără autorizaţii de muncă şi fără permise de şedere.

ALBA. Turişti la strâns de fân, cules de fructe şi la făcut conserve. Pentru doar 30 de lei pe noapte, turiştii se pot caza la Valea Verde, în inima Apusenilor, unde participă la viaţa din gospodărie.

ARGEŞ. Două noi terenuri sintetice de fotbal au fost inaugurate aseară la Piteşti. Cu această ocazie se desfăşoară Cupa de Fotbal pentru Amatori, organizată cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

ARAD. Mircea Pârjol i-a impresionat, ieri, pe spectatorii evenimentului „Aradul, la putere", unde a participat la proba de rostogolit cauciucuri uriaşe. Alţi doi grei, Radu „Valahu" Georgescu şi Ion Oncescu, s-au duelat la skandenberg şi la tras TIR-uri, dar şi la concursul de mâncat mici.

BACĂU. Trei hoţi au devenit actori fără voie. Patronul unui magazin din Bacău a realizat un film cu tâlharii care i-au trecut pragul şi care au fost surprinşi de camerele video. Pelicula rulează pe monitoarele din supermarket.

BIHOR. Peste 100 de cabinete medicale aflate în ambulatoriul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" din Oradea au fost dotate cu aparatură de specialitate în valoare de peste 250.000 de euro.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Peluza clubului de fotbal Gloria Bistriţa, cantina şi pasarela de acces au fost scoase la licitaţie de ANAF, din cauza datoriilor clubului. Licitaţia porneşte de la 1,2 milioane de lei.

BOTOŞANI. Coadă la cristalele aducătoare de noroc. Standurile cu ametist şi cristale de la Colegiul Naţional „A. T. Laurian" din Botoşani au avut, în acest weekend, sute de clienţi dornici să cumpere pietrele cu efecte „miraculoase".

BRAŞOV. Şomerii de la ţară sunt plătiţi să vină la cursuri. Camera de Comerţ şi Industrie a iniţiat un program de formare profesională a persoanelor din mediul rural, iar cei mai buni cursanţi vor primi premii între 700 şi 1.000 de lei.

BRĂILA. Şcoli finanţate de părinţi. Inspectoratul Şcolar le-a cerut directorilor să transmită un apel părinţilor pentru susţinerea financiară a unităţilor de învăţământ, în condiţiile în care 60 % din acestea nu sunt autorizate sanitar.

BUZĂU. În oraşul Buzău a fost inaugurat ieri un pub-expoziţie pentru rockeri. La „Flower Power Club Cafe" pot fi ascultate hiturile anilor '70 şi clienţii pot admira zeci de portrete ale monştrilor sacri ai acestui gen muzical.

CARAŞ-SEVERIN. Alpinistul Cornel Galescu, din Caransebeş, va pleca în noiembrie să cucerească vârful Pumori (7.200 de metri) din masivul Himalaya. În expediţie va fi realizat un film documentar ce va fi prezentat în şcolile din ţară.

CĂLĂRAŞI. Primăria Călăraşi montează limitatoare de viteză pe strada unde o fetiţă de patru ani a fost omorâtă pe trecerea de pietoni. Deşi limita este de 30 de kilometri pe oră, majoritatea şoferilor circulă cu viteză.

CLUJ. Mihai Albu a prezentat ieri seară, la Cluj, o prezentare de modă desprinsă parcă dintr-un videoclip Lady Gaga. Sandalele cu tocuri gigant de 37 de centimetri le-au pus la grea încercare pe manechine. Pantofii-vedetă au fost omologaţi luna trecută de Cartea Recordurilor.

CONSTANŢA. Edilii din Cogealac, repuşi în funcţii. Primarul Cati Hristu şi viceprimarul Mihai Dore şi-au recăpătat scaunele după ce instanţa i-a pus în libertate. Cei doi au fost reţinuţi în urma unui scandal iscat pe tema eolienelor.

COVASNA. Pericol de incendiu în spitale. În urma controalelor efectuate s-a constatat că niciunul dintre cele şapte spitale nu are instalaţii de detectare a incendiilor.

DÂMBOVIŢA. Un tânăr de 27 de ani din Târgovişte a ajuns la spital cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, după ce BMW-ul pe care-l gonea în oraş s-a izbit violent de un alt autoturism şi a luat foc.

DOLJ. Audiaţi pentru că le-a căzut copilul pe geam. Un băieţel de un an şi patru luni din Craiova a murit după ce a căzut de la etajul patru, iar părinţii sunt cercetaţi pentru neglijenţă.

GALAŢI. Traficanţi cu epoleţi. Poliţiştii de frontieră Valentin Damian şi Adrian Petrea au prinşi când transportau aproape 7.000 de pachete de ţigări a căror provenienţă nu au putut să o justifice. Cei doi sunt cercetaţi în libertate.

GIURGIU. Astăzi este ultima zi a „Cupei Dunării" la paramotoare desfăşurată la aerodromul de la Malu Roşu. Zece piloţi din România, Bulgaria şi Olanda îi vor încânta pe spectatori cu show-uri aeriene.

GORJ. Pescari fără peşti. Competiţia de pescuit pentru persoane cu dizabilităţi organizată ieri la Târgu-Jiu a fost câştigată de Marius Buduleanu, singurul dintre cei 18 concurenţi care a prins peşte.

HARGHITA. Start la vânătoare şi turism. Sezonul de vânătoare a început oficial ieri şi cu această ocazie Direcţia Silvică a deschis circuitului turistic cele 11 cabane din judeţ. Tarifele de cazare sunt cuprinse între 40 şi 70 lei pe noapte.

HUNEDOARA. Serbare naţională la Ţebea. Mii de hunedoreni sunt aşteptaţi azi la manifestările anuale dedicate memoriei lui Avram Iancu. Se vor depune coroane de flori la monumentele eroilor înmormântaţi la umbra gorunului lui Horea.

IAŞI. Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi au anunţat că 500 de pelicule, de pe trei continente, s-au înscris în competiţia care va avea loc între 6 şi 10 octombrie. Cinefilii vor viziona pelicule de Oscar sau înscrise în competiţia pentru Globurile de Aur sau cea a premiilor BAFTA. Totodată, se vor putea întâlni cu regizori şi actori.

IALOMIŢA. Primăriile nu au bani pentru stârpirea ţânţarilor. Deşi sunt în alertă după ce în judeţ au fost confirmate patru cazuri de infectare cu virusul West Nile, administraţiile locale nu au cei 100.000 de lei pentru dezinsecţie.

ILFOV. Razie pe şosele. Peste 250 de şoferi au fost depistaţi că au depăşit viteza legală, în urma unei acţiuni efectuate în noaptea de vineri spre sâmbătă noaptea pe şoselele din judeţ. Aproape 40 de persoane au rămas fără permise.

MARAMUREŞ. Două săptămâni mai are la dispoziţie Consiliul Judeţean să găsească terenuri pentru gropile de gunoi ecologice. În caz contrar, va pierde  finanţarea de 70 de milioane de euro din bani europeni.

MEHEDINŢI. Peste 3.000 dintre cele 32.000 de maşini din Drobeta-Turnu Severin sunt înmatriculate în state din Uniunea Europeană. Şoferii „driblează" astfel taxa de primă înmatriculare şi poliţiştii ţin cu greu evidenţa acestor maşini.

MUREŞ. Pelerinaj la Biserica din Sărmaş. Credincioşii se pot ruga la moaştele sfântului Ierarh Iosif de la Partoş, patronul spiritual al pompierilor. Moaştele aduse ieri vor rămâne până marţi în biserica din lemn.

NEAMŢ. Peste 300 de administratori de asociaţii vor fi testaţi de angajaţii Primăriei Piatra Neamţ. „Elevii" trebuie să demonstreze că ştiu să folosească un calculator şi că au experienţa corespunzătoare.

OLT. Spitalul de Urgenţă din Slatina a primit de la autorităţile judeţene o linie chirurgicală modernă, în valoare de 80.000 de euro. Medicii spun că intervenţiile laparoscopice sunt de preferat celor clasice, pentru că recuperarea se face mai repede.

PRAHOVA. Încălzire ecologică. Operatorul care furnizează energie termică la Ploieşti a pus în funcţiune o turbină cu gaz în cogenerare în valoare de 15 milioane de euro.

SATU MARE. Colectarea selectivă a deşeurilor funcţionează doar în jumătate dintre localităţile judeţului. Potrivit unui raport al Ministerului Mediului şi Pădurilor, chiar şi în oraşul Satu Mare gunoiul se aruncă la grămadă.

SĂLAJ. Zece macedoneni au fost prinşi muncind la o firmă din Hereclean fără autorizaţii de muncă şi fără permise de şedere. Firma a fost amendată cu 15.000 de euro.

SIBIU. Primarul din Mediaş lucrează gratis duminica. Teodor Neamţu oficiază chiar el căsătoriile, fără a fi plătit, după ce disponibilizările  l-au lăsat cu doar doi angajaţi la Starea Civilă.

SUCEAVA. Autoturismul unui angajat al Poliţiei de Frontieră din oraşul Siret a fost incendiat. Anchetatorii consideră că este vorba despre o răzbunare. Maşina a luat foc de la o sticlă cu benzină aruncată înăuntru. Pagubele au fost estimate la 20.000 de lei. Poliţistul a denunţat un preot care făcea contrabandă cu ţigări şi care ar fi vrut să-i dea 4.000 de euro mită.

TELEORMAN. Reconversie profesională. 22 de şomeri din Alexandria s-au specializat la cursuri de frizerie, coafură, manichiură şi pedichiură.

TIMIŞ. Festivalul Plai a început în acest weekend în Timişoara, iar în prima seară pe scenă a urcat Trilok Gurtu, unul dintre cei mai apreciaţi baterişti ai lumii. Astăzi vor avea loc ateliere şi proiecţii de filme.

TULCEA. Maşini tunate şi adrenalină pe aeroportul din Tulcea. Peste 100 de maşini de curse se întrec pe aeroportul „Delta Dunării", unde spectatorii pot fi copiloţi şi plătesc 50 de lei pentru trei ture de pistă.

VASLUI. Florin Cepreaga, băiatul de 16 ani din localitatea Teişoru care şi-a salvat doi prieteni de la înec vinerea trecută, a murit după şapte zile de comă profundă. Adolescentul a fost ţinut în viaţă de aparate.

VÂLCEA. Cooperative de trei milioane de euro. Autorităţile din Horezu au obţinut finanţare europeană pentru un proiect ce prevede crearea a 40 de locuri de muncă, prin înfiinţarea unor ateliere de ceramică, ţesături şi obiecte de artizanat.

VRANCEA. Bani pentru dig. Patru milioane de lei au fost alocaţi de Ministerul Mediului pentru refacerea unei porţiuni de 800 de metri din digul Suraia - Vadu Roşca, care a fost serios erodat în timpul inundaţiilor din luna iunie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite