Judeţ cu judeţ: Parcările de pe Autostrada Soarelui, pe porţiunea Medgidia – Constanţa, vor fi amenajate lângă necropolele descoperite în timpul lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei din Petrila, judeţul Hunedoara, au fost lovite de fulger în timp ce se aflau la o stână de pe Munţii Şureanu. Un băiat de 19 ani din Iaşi a ajuns la spital după ce a consumat ierburi halucinogene şi şi-a agresat părinţii. Slobozia este cel mai verde oraş din sud-estul ţării.

ARAD. Poliţiștii de frontieră din Nădlac au tras 12 focuri de armă în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a opri trei tunisieni care au încercat să treacă pe jos frontiera. Cei trei intenţionau să ajungă în Ungaria.

ALBA. Doi tineri au fost răniţi grav ieri după ce au căzut cu parapanta într-o zonă muntoasă din apropierea localităţii Rimetea. Pentru salvarea victimelor au fost mobilizaţi salvamontişti şi echipaje SMURD, iar intervenţia a fost dificilă, întrucât este o zonă cu relief abrupt. La sfârşitul lunii trecute, un alt bărbat a fost rănit în acelaşi loc.

ARGEŞ. Sărbătoare la Poienarii de Muscel. La evenimentul „Urcă oile la munte", localnicii au ales cea mai frumoasă oaie, cel mai frumos berbec, cel mai frumos câine ciobănesc, cel mai frumos costum popular şi cel mai bun baci.

BACĂU. Un băiat de 6 ani a fost violat de trei copii cu vârste de 10 şi 11 ani, la marginea unei păduri de lângă satul Bogdăneşti. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun că băiatul va trebui consiliat psihologic.

BIHOR. Peste 300 de locuri de muncă sunt scoase la concurs azi de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Pentru şomerii cu studii superioare sunt  30 de oferte, majoritatea pentru ingineri.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. O organizaţie nonguvernamentală din Bistriţa a găsit stăpâni pentru 17 căţei maidanezi, în condiţiile în care de la adăpostul de câini din oraş nu a fost înfiat în ultimele 12 luni niciun câine.

BOTOŞANI. Autorităţile din Botoşani nu pot curăţa străzile de rablele abandonate pentru că firma care trebuie să ridice maşinile parcate neregulamentar nu mai are utilajele necesare. Acestea au fost trimise în alte judeţe.

BRAŞOV. Prima plajă din acest an la munte. Sute de persoane au profitat ieri de temperaturile ridicate pentru a face o baie în piscinele de la Paradisul Acvatic. Galerie foto pe www.adevarul.ro.

BRĂILA. Turiştii pot campa din nou, de astăzi, în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei. Administraţia pieţei nu percepe taxe pentru brăileni, însă persoanele din alte localităţi trebuie să achite 4 lei pe zi.

BUZĂU. Un centru pentru copiii cu autism se înfiinţează în fosta secţie de dermato-venerice a Spitalului „I.C. Brătianu" din Buzău. Complexul „Dumbrava Minunată" va oferi asistenţă pentru 40 de copii.

CARAŞ-SEVERIN. La Reşiţa au ajuns ieri 13 autobuze second-hand din Austria ce vor înlocui tramvaiele, care sunt foarte vechi. Primăria le va pune în circulaţie de la 1 iunie.

CĂLĂRAŞI. Copilul de 12 ani care a provocat incendiul devastator de la magazinul Minimax Discount din Călăraşi va fi cercetat de poliţiști pentru distrugere din culpă. Pagubele sunt de patru milioane de lei.

CLUJ. Noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca va fi gata în luna mai 2012. Conform proiectului, sala cu peste 7.000 de locuri va avea subsol, parter şi trei etaje. Costurile sunt de 51 milioane de lei, fără TVA.

CONSTANŢA.
Prefectul Claudiu Palaz a anunţat că parcările de pe Autostrada Soarelui, pe porţiunea Medgidia - Constanţa, vor fi amenajate lângă necropolele descoperite în timpul lucrărilor. Turiştii vor putea vizita obiectivele arheologice.

COVASNA.
Alimente stricate în magazine. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit două tone de carne, 300 de kilograme de produse lactate şi 1.730 de ouă expirate în magazine din Sfântu Gheorghe şi din Covansa. S-au dat amenzi de 17.000 de lei.

DÂMBOVIŢA. Un bărbat de 34 de ani din comuna Văcăreşti, dat în urmărire internaţională pentru proxenetism de autorităţile italiene, a fost prins de poliţişti în centrul oraşului Târgovişte. Constantin Oprea va fi extrădat în Italia.

DOLJ. „Domnişoara Pogany", amânată până la toamnă. La 9 septembrie va fi reluat procesul în care Aurelia Balcica Măciucă revendică replica sculpturii lui Constantin Brâncuşi aflată la Muzeul de Artă din Craiova.

GALAŢI. Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu" va începe astăzi la Galaţi. La cea de-a cincea ediţie s-au înscris artişti din zece judeţe, care intră în concurs cu peste 70 de lucrări.

GIURGIU.
Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că va cumpăra mobilier din China pentru Spitalul Judeţean, datorită preţurilor mici practicate de asiatici. Autorităţile au semnat un protocol de înfrăţire cu chinezii din localitatea Fuji Yan.

GORJ. 26 din cele 48 de primării din judeţ nu au pagină de Internet, deşi sunt obligate de lege să publice pe site mai multe documente şi informaţii. Printre acestea se află şi Novaci, cea mai importantă zonă turistică a Gorjului.

HARGHITA.
Un bărbat de 32 de ani din Avrămeşti a încercat să dea patru spargeri. La primele trei a fost pus pe fugă de alarme, iar a patra oară a furat dintr-un grajd un cal în valoare de 1.000 de lei. A fost însă prins rapid de poliţişti.

HUNEDOARA.
Două femei din Petrila au fost lovite de fulger în timp ce se aflau la o stână de pe Munţii Şureanu. Deşi paramedicii au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute, una dintre elenu a mai putut fi salvată.

IALOMIŢA.
Slobozia, cel mai verde oraş din sud-estul ţării. Municipiul are 19 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor şi este cel mai aproape de media europeană de 26 de metri. Slobozia are aproximativ 100 de hectare de zonă verde.

IAŞI.
Un băiat de 19 ani din Iaşi a ajuns la spital după ce a consumat ierburi halucinogene şi şi-a agresat părinţii. Daniel Mihai Gîrtan, fost campion naţional la atletism în 2007 şi 2009, consumă de peste şase luni etnobotanice.

ILFOV.
Poliţiştii şi comisarii de mediu au deschis o anchetă pentru a stabili cauza morţii celor zece câini găsiţi la marginea pădurii din comuna Roşu. Lângă cadavre au fost găsite resturi animale care par a fi stropite cu o substanţă otrăvitoare.

MARAMUREŞ. Ţigări de contrabandă la graniţa cu Ucraina. Peste 6.000 de pachete, în valoare de 50.000 de lei, au fost confiscate la sfârşitul săptămânii de poliţistii de frontieră de la Tisa. Patru ucraineni s-au ales cu dosare penale.

MEHEDINŢI. Caravana „Învaţă pentru tine" a ajuns ieri la Drobeta-Turnu Severin. Promoterii le prezintă localnicilor portalul invatapentrutine.ro, dedicat informaţiilor despre cursurile de calificare şi recalificare.

MUREŞ
. Datoriile lasă fără apă 20 de asociaţii de proprietari din Târgu-Mureş. Aquaserv opreşte astăzi apa, din cauza datoriilor de peste 500.000 de lei.

NEAMŢ.
Sindicatul Liber al profesorilor din judeţ a lansat proiectul „Investeşte în oameni!", finanţat cu 12,3 milioane de lei, bani europeni. Împreună cu mai mulţi parteneri din ţară şi străinătate se va promova egalitatea de şanse.

OLT.
Târgul Expoflora organizat în weekend la Slatina a avut succes. Cei 27 de comercianţi de plante şi cei 46 cu produse artizanale din mai multe regiuni s-au declarat încântaţi de vânzări. Preţurile florilor au fost între 5 şi 450 de lei.

PRAHOVA.
Operaţiune de salvare în Bucegi. O fată de 13 ani din Bucureşti a fost rănită ieri după ce a căzut nouă metri într-o râpă de pe traseul spre Poiana Coştilei. Salvatorii montani au dus victima la spitalul din Azuga.

SATU MARE.
Patru algerieni şi un tunisian au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Satu Mare în timp ce încercau să treacă frontiera cu Ungaria prin zona verde. Ei voiau să ajungă în Franţa.

SĂLAJ
. Pescarii care şi-au instalat abuziv rulotele şi construcţiile provizorii în zona de protecţie a lacului de acumulare Vârşolţ trebuie să evacuze zona. Măsura a fost dispusă de prefect, la cererea proprietarilor terenurilor ocupate.

SIBIU.
Târgul Naţional de Jucării se va desfăşura, sâmbătă şi duminică, în Parcul Tineretului din Sibiu. Pe lângă standurile cu jucării moderne şi tradiţionale, vor fi organizate ateliere de olărit, de pictură de icoane pe sticlă, dar şi de confecţionare de păpuşi pe deget. Totodată, cei mici şi părinţii lor pot face jucării din lemn.

SUCEAVA.
Pompierii caută trupul unui bărbat de 47 de ani care s-a înecat în timp ce încerca să traverseze înot râul Suceava. Bărbatul din localitatea Lisaura a fost dat dispărut sâmbătă seară.

TELEORMAN.
Părinţii copiilor de la Grădiniţa „Ion Creangă" din Alexandria ameninţă că îşi vor retrage micuţii dacă directoarea va face grupe mari, cu până la 38 de copii. Potrivit legii educaţiei, o grupă trebuie să aibă cel mult 20 de copii.

TIMIŞ. Un bărbat de 38 de ani, administrator al unei firme din Timişoara, este urmărit penal pentru o evaziune fiscală de peste 3,5 milioane de lei. Vasile Dima a comercializat cereale fără să plătească TVA şi impozitul pe profit.

TULCEA. Autorităţile judeţene au încheiat un protocol cu organizaţia pentru salvarea animalelor Vier Pfoten. Caii semisălbatici din Letea nu vor mai fi vânaţi şi duşi direct la abator, ci li se vor pune cipuri şi vor fi controlaţi medical.

VASLUI.
20 de asistaţi social din Bârlad merg aproape 30 de kilometri distanţă pentru a munci. Oamenii trebuie să dea lunar câte 250 de lei pe transport, iar ajutorul de la stat este de 130 de lei.

VÂLCEA. Vaccinurile antigripale nefolosite vor fi distruse, deoarece expiră în toamnă. În judeţ au mai rămas 2.000 de doze, în valoare de 20.000 de lei.

VRANCEA.
Bărbatul care şi-a torturat şi ucis fiica vitregă în vârstă de 4 ani a primit 15 ani de închisoare. Ion Neagu (36 de ani), din localitatea Câmpuri, a fost acuzat de omor deosebit de grav. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite