Judeţ cu judeţ: Un magazin de bijuterii din Călăraşi a fost jefuit, iar hoţii au furat câteva kilograme de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ALBA
ALBA

Transfăgărăşanul este cel mai frumos drum din lume, potrivit topului realizat de site-ul auto englez carsroute.com. Muzeul Peleş se va redeschide de Ziua Naţională, după ce s-au încheiat lucrările de curăţenie şi de conservare. Peste 30 de copii din judeţul Suceava au ajuns, în acest an, în grija statului din cauză că părinţii nu i-au mai putut întreţine.

ARAD. Cei 11 poliţişti de la circulaţie care au fost prinşi în timp ce luau diferite sume de bani şoferilor de pe Valea Mureşului nu mai au voie să se întoarcă la posturile lor. Locurile lor au fost scoase, ieri, la concurs.

ALBA. Elevi de clasa I de la Şcoala „Vasile Goldiş" din Alba Iulia au înveselit, ieri, atmosfera de la Centrul de zi pentru persoane vârstnice. Copiii s-au întrecut să răspundă la întrebările despre Marea Unire de la 1918.

ARGEŞ. Transfăgărăşanul este cel mai frumos drum din lume, potrivit topului realizat de site-ul englez carsroute.com. Şoseaua se află înaintea autostrăzii de peste mare din Florida şi a celei din trecătoarea Stelvio din Italia.

BACĂU. Acoperişul şcolii din comuna Ghimeş-Făget a fost făcut scrum. Peste 500 de metri pătraţi au ars, ieri, din cauza unui coş de fum neizolat. Incendiul a afectat şi mai multe săli de clasă.

BIHOR. Studenţii orădeni se pot înscrie, din această săptămână. în cursa pentru un job în locuri inedite. Tinerii vor putea lucra în turism în Rocky Mountain, Yellostone şi Grand Canion, din Statele Unite. Ei vor primi între 7 şi 12 dolari pe oră.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Se caută doctori la Salvare. Serviciul de Ambulanţă scoate la concurs două posturi de medici specialişti în medicină de familie. Concursul va avea loc la 15 decembrie.

BOTOŞANI. Consilierii judeţeni au decis, ieri, să transfere 846.000 de lei din bugetul Protecţiei Copilului în cel de la Drumuri şi Poduri. Banii vor fi folosiţi pentru deszăpezire.

BRAŞOV. Colegiul Naţional „Andrei Şaguna" împlineşte astăzi 160 de ani de existenţă. Elevii şi profesorii şcolii înfiinţate de mitropolitul Andrei Şaguna, pentru promovarea învăţământului românesc, au pregătit spectacole de muzică şi dans.

BRĂILA. Doi escroci au ţepuit 20 de pensionari cărora le-au vândut un loz câştigător fals despre care spuneau că este emis de Loteria Română.  Marcel Nuţu (56 de ani) şi Petre Pană (28 de ani) au fost arestaţi pentru 29 de zile.

BUZĂU. Consilierii au votat pentru menţinerea taxelor şi impozitelor la nivelul din 2010. Vor plăti mai mult doar cei care au mai mult de o locuinţă şi maşini de peste 1600 cmc.

CARAŞ-SEVERIN. Cei patru tineri prinşi când încercau să golească bancomatele din Reşiţa cu carduri clonate au fost puşi în libertate de magistraţii Tribunalului Caraş-Severin.

CĂLĂRAŞI. Magazin de bijuterii atacat în plină zi. Doi hoţi, care au coborât de pe un scuter, l-au lovit pe vânzător şi au fugit cu câteva kilograme de aur. Poliţia a transmis semnalmentele celor doi şi s-au organizat filtre în judeţ.

CLUJ. Amenzi pentru parcarea pe locurile persoanelor cu handicap. Poliţiştii comunitari din Cluj-Napoca au dat 104 amenzi, de până la 400 de lei, şi au blocat sau ridicat 87 de maşini staţionate în locurile de parcăre speciale.

CONSTANŢA. Funcţionarii Primăriei au câştigat procesul intentat Curţii de Conturi: magistraţii le-au redat sporurile tăiate în decembrie 2009. Aproape 500 de angajaţi vor primi în medie câte 1.200 de lei fiecare.

COVASNA. Au furat peste 1,5 kilometri de cablu telefonic. Cinci tineri din localitatea Sfântu Gheorghe sunt cercetaţi după ce au sustras cablu telefonic în valoare de 14.000 de euro.

DÂMBOVIŢA. Consilierii locali din Târgovişte au votat un proiect care prevede achiziţionarea de centrale termice pentru 23 de şcoli şi grădiniţe. Cumpărarea şi montarea acestora va costa aproape şapte milioane de lei.

DOLJ. Primăria Craiova va plăti 964.000 de lei unui consorţiu format din patru firme pentru proiectul parcului acvatic care va fi amenajat la marginea oraşului. Valoarea investiţiei este de 72 de milioane de lei.

GALAŢI. Liga Studenţilor din Galaţi şi-a premiat ieri toţi membrii de Ziua Internaţională a Studentului. Cei 6.500 de tineri de la Universitatea „Dunărea de jos" au primit cartele telefonice cu 1.000 de minute şi 10 MB de internet.

GIURGIU. Primăria Giurgiu va cheltui 130.000 de lei pentru a cumpăra cadouri de Crăciun copiilor angajaţilor şi elevilor din oraş.Valoarea unui pachet pentru un copil de funcţionar este de 100 de lei, iar pentru ceilalţi, de 15 lei.

GORJ. Peste 2.300 de profesori de la 50 de şcoli din judeţ vor da statul în judecată pentru a-şi cere cei 25% luaţi ilegal din indemnizaţia de concediu.

HARGHITA. Angajaţii Primăriei Miercurea Ciuc recondiţionează ornamentele pentru împodobirea oraşului. Întrucât nu sunt bani pentru achiziţionarea unor instalaţii noi, funcţionarii lucrează peste program pentru a le repara pe cele vechi.

HUNEDOARA. Doi egipteni şi un sudanez au fost reţinuţi de procurorii hunedoreni de la crimă organizată. Aceştia sunt acuzaţi de traficarea a cel puţin 30 de migranţi de origine arabă către ţări din spaţiul Schengen.

IALOMIŢA. Reprezentanţii Prefecturii vor controla modul în care şefii celor patru spitale gestionează banii publici, după ce s-au depus numeroase reclamaţii de la medici şi lideri sindicali care acuză lipsa fondurilor.

IAŞI. Judecător de la Curtea de Apel Iași arestat pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Anchetatorii susţin că Georgeta Buliga a pretins şi a primit 4.000 de euro pentru două judecătoare şi alţi bani pe care i-a păstrat.

ILFOV. Brazi de Crăciun scoşi la vânzare la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice din oraşul Voluntari. Specialitatea o reprezintă pomii americani Douglas, cu miros de portocală, care costă 150 de lei bucata.

MARAMUREŞ. Aseară au fost aprinse ornamentele luminoase amenajate pe cele mai importante bulevarde şi străzi din oraşul Baia Mare. Iluminatul festiv va dura până la 7 ianuarie.

MEHEDINŢI. Teledetecţia le-a tăiat subvenţia. Prefectura va trimite un control la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură după ce peste 4.000 de fermieri care au rămas fără subvenţii au contestat rezultatele noii metode de culegere a datelor.

MUREŞ. Primăria Targu-Mures a primit două milioane de euro. Banii au fost achitaţi de compania maghiară RFV Mureş Energy pentru cele 15 centrale termice preluate de la Energomur şi pentru care va asigura alimentarea cu energie termică.

NEAMŢ. Luptă pe internet împotriva deciziei Consiliu Local de a construi o cârciumă într-un parc. Aproape 200 de persoane au semnat deja petiţia online „Nu vrem să distrugeţi singurul parc din Piatra Neamţ".

OLT. Deszăpezire scumpită de prognoza poloneză. Autorităţile au alocat 2,5 milioane de lei pentru deszăpezire şi au dublat stocul de material antiderapant, alertate de estimările potrivit cărora iarna va fi cea mai grea din ultimul mileniu.

PRAHOVA. Peleşul se redeschide de Ziua Naţională. După lucrările de curăţenie şi de conservare, muzeul va funcţiona după programul din extrasezon: miercuri între orele 11.00 şi 17.00 şi de joi până duminică între 9.00 şi 17.00.

SATU MARE. Cadavrul unui bărbat în vârstă de circa 40 de ani a fost găsit, ieri, într-un canal din oraşul Satu Mare. Potrivit primelore cercetări, este vorba de un om al stăzii care s-ar fi înecat când canalul a fost inundat.

SIBIU. Mâine se deschide circulaţia pe şoseaua de centură a oraşului Sibiu. Drumul lung de 17,2 kilometri, cu profil de autostradă, va face parte din viitorul coridor IV paneuropean.

SUCEAVA. Peste 30 de copii din judeţ au ajuns, în acest an, în grija statului din cauză că părinţii nu i-au mai putut întreţine. Costul mediu pentru îngrijirea unui copil într-un centru de plasament se ridică la 3.700 de lei lunar.

SĂLAJ. O femeie de 64 de ani, din localitatea Răstolţu Mare, a rămas fără o parte din gamba dreaptă, care i-a fost practic smulsă de un maidanez. Victima a fost internată la Spitalul Judeţean şi va fi supusă unei operaţii de reconstrucţie a piciorului. La sfârşitul săptămânii trecute, şapte persoane au ajuns la spital după ce au fost muşcate de câini.

TELEORMAN. Primarul Alexandriei şi-a anunţat intenţia de a uni oraşul cu comuna Vităneşti, situată la 8 kilometri distanţă. Scopul proiectului este extinderea Alexandriei spre Bucureşti şi găsirea de noi spaţii pentru construirea de locuinţe.

TIMIŞ. Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, un proiect pentru construirea unui parc tehnologic pentru energie alternativă. Investiţia este estimată la 12 milioane de euro, iar proiectul va fi depus pentru obţinerea fondurilor europene.

TULCEA. Insula Prundu cu Păsări şi Insula Ceaplace au devenit, oficial, arii naturale protejate. Scopul: conservarea coloniilor de pelicani creţi şi a celor de păsări cuibătoare. Aceste zone sunt un important loc de popas pentru pelicanul comun şi pentru alte specii. Cele două insule se află în partea de nord şi în cea de sud-vest a lacului Sinoe.

VASLUI. Un director de şcoală din Bârlad este acuzat că ar fi strâns de gât un elev de clasa a V-a. Aurel Giurgea susţine că nu l-a lovit, ci „l-a luat de barbă". Poliţiştii şi asistenţii de la Protecţia Copilului cercetează cazul.

VÂLCEA. Autorităţile judeţene au decis, ieri, să execute urgent foraje în zona comunei Buneşti, unde o casă a fost distrusă de alunecările de teren. Specialiştii vor să afle dacă în subsol se află caverne cu apă sărată.

VRANCEA. Numărul familiilor din Focşani care primesc subvenţii pentru căldură a scăzut aproape la jumătate, fiind acum de 5.000. Comparativ cu anul trecut, beneficiarii trebuie să aducă adeverinţe de venit de la Fisc, nu doar declaraţii pe propria răspundere. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite